Close
Nagyon kiakadtak a lakók, mennyibe kerül naponta fenntartani a házuk fölött lebegő úszómedencét

Nagyon kiakadtak a lakók, mennyibe kerül naponta fenntartani a házuk fölött lebegő úszómedencét

A londoni Sky Pool elképesztően látványos – viszont ugyannyira drága is, aminek finoman szólva nem örülnek a lakók.

Délnyugat-Londonban épült meg 2021 őszén a Sky Pool az Embassy Gardens nevű fejlesztés keretén belül – mi is megírtuk, mert nagyon pazar a projekt, de kiderült, hogy azért nem mindenki felhőtlenül boldog a járulékos költségektől.

A Dezeen építészportál beszámolója szerint

a két épület közt feszülő medencét naponta négyszázötven font, azaz 193 ezer forint fűteni télen. Igen, naponta.

A lakók már panasszal éltek, hogy a téli hidegben amúgy sem igen használható, harmincöt méter hosszú medencét zárják le a hidegebb hónapokra, amivel pénzt és energiát takaríthatnának meg.

„Kint repkednek a mínuszok, viszont a Sky Pool még mindig nyitva van, méghozzá fedetlenül. Konkrétan az eget fűtjük”

– nyilatkozta az egyik lakó.

A Dezeen értesülése szerint jelenleg nagyon kevesen használják a tizenharmadik emeleti medencét, a négyszázötven fontos fűtési díj mellett pedig két fő személyzetet is fizetnek.

A Sky Pool fenntartása 2021-ben összesen 308 millió forintba került a lakóknak, amiből több mint hetvenmillió volt a fűtés.

(Forrás: Dezeen, fotók: Getty Images, Simon Kennedy)

medence | sky pool | london | fenntartás | költség

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram