Valószínűleg komoly áremeléssel kell számolni a fagyi esetében.
A drágulás alapvető okaként a vendéglátóhelyek azt jelölték meg, hogy az alapanyaggyártók drágábban adják a termékeiket, illetve emelkedtek a közüzemi- és a bérleti díjak is.
Mindezek következtében várhatóan tíz százalékos áremelés történik, ami kihívások elé állítja a cukrászdákat – írja a Portfolio a Kisalföld.hu körkérdéseire hivatkozva.
A Kisalföld.hu szerint így a mostani 550 forintos átlagárról akár 650 forintra is emelkedhet egy gombóc fagylalt ára ezen a nyáron.
(Forrás: Portfolio, fotók: Getty Images)
drágulás | nyár | fagylalt | áremelés | fagyi
Luxus ízek, felejthetetlen pillanatok – Így válassz tökéletes szeszes italt karácsonyra
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!