Close
Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Még mindig csak pislogunk. 

Az átlagosnál nagyobb mértékben drágultak az eladásra kínált kisebb alapterületű használt budapesti ingatlanok az elmúlt egy évben, a garzonok ára már körülbelül egymillió forint négyzetméterenként, írja az Ingatlan.com új elemzésében.

Az átlagos négyzetméterár a panelgarzonok esetében 957 ezer forint, a téglaépítésű garzonoknál 1,04 millió forint, az árnövekedés az előbbinél 26, utóbbinál 22 százalékos.

Az egy kategóriával nagyobb, 40-79 négyzetméteres paneleknél a négyzetméterár 30 százalékkal, 780 ezer forintra ugrott, a téglaépítésűek esetén 1 millió forint az átlagos négyzetméterár. Ezzel szemben a nagyobb alapterületű lakások drágulása elmarad az átlagtól, és ez előrevetíti a következő időszak lakáspiaci változásait is.

A kisebb alapterületű lakások felértékelődését a korábbinál bizonytalanabb gazdasági körülmények, az infláció felgyorsulása miatt növekvő mindennapi kiadások, valamint a rezsiszabályok változásához köthető óvatosság indokolja.

Szintén újdonság, hogy szinte teljesen eltűnt a panel- és a téglaépítésű garzonok közötti árkülönbség.

A garzonlakások népszerűsége annak is köszönhető, hogy a kisebb alapterületük miatt alacsonyabb a rezsiköltségük, az infláció miatt az ingatlanpiacra menekülő befektetők is leginkább ezeket keresik.

(Forrás: Ingatlan.com, fotók: Unsplash)

garzon | eladás | árak | ingatlanpiac | ingatlan

FOLYTASD EZZEL

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram