Egyelőre Svédországban elérhető az opció, de már bejelentették, hogy Magyarországon is várható újítás.
Drónos kiszállítási lehetőséget kínál felhasználóinak Svédországban a Foodora, írja a HVG. A vállalat a Tele2 helyi telekommunikációs vállalattal és az Aerit drónjaival együttműködve valósítja meg a drónflotta bevezetését, mellyel a Foodora szerint forradalmasítani fogják az élelmiszerek házhozszállítását.
Egyelőre úgy tudni, hogy a drónok esőben, szélben és hóban is felszállhatnak, kiszállítási hatótávjuk 12 kilométer, és legfeljebb négy kilónyi rakományt bírnak el.
A drónflotta elsőként a Stockholm közeli, szigetekkel tagolt Värmdö területén debütál, a cél pedig a terjeszkedésen túl, hogy nehezen megközelíthető helyeken is ugyanazt a szolgáltatást tudják nyújtani, mint a nagyvárosokban.
A svéd újítás kapcsán Garay Péter, a Foodora Magyarország operatív igazgatója a HVG-nek azt mondta, a Foodora Magyarországon olyan területeken tudja elképzelni az automatizációt, amely a futárok számára is könnyítést jelenthet: például egy nagyobb irodaházban, vagy zárt campuson, ahol több perc is lehet, amíg a futár megtalálja a vásárlót vagy az ajtót, pedig már úton lehetne a következő rendelésért. Ezekben a helyzetekben hasznos lehet egy az adott helyszínre optimalizált robot, amely átveszi a recepción a rendelést a futártól, és azt a megfelelő ajtóhoz, vagy akár az íróasztalhoz viszi, miközben melegen tartja.
(Forrás: HVG, fotó: Dronewatch)
foodora | ételrendelés | házhozszállítás | svédország | drón
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!