Close
Az eddigi legnagyobb és legizgalmasabb rendezvényére készül a világ gasztronómiai fővárosa

Az eddigi legnagyobb és legizgalmasabb rendezvényére készül a világ gasztronómiai fővárosa

Kulináris rendezvénysorozattal ünnepli tizedik születésnapját a Dubai Food Festival, hangsúlyozva Dubaj, a világ gasztronómiai fővárosaként betöltött pozícióját.

A tervek szerint a jövő hónapban visszatér a Dubai Food Festival (DFF), vagyis a Közel-Kelet legnagyobb éves kulináris ünnepe, hogy gasztronómiához köthető események és élmények sorával ünnepelje születésnapját.

2023. április 21. és május 7. között a város az ínyencek zarándokhelyévé válik, hiszen több száz étterem, kávézó és étkezde kínál házi jellegzetességeket és egyedi gasztronómiai élményeket a tizenhét napos fesztivál alatt.

Dubaj éttermi vendéglátása hihetetlen átalakuláson ment keresztül az elmúlt évtizedben: a város vezető globális gasztronómiai központtá nőtte ki magát, és megerősítette pozícióját a világ gasztronómiai fővárosaként. Ezen időszak alatt – mintegy jelezve az élelmiszeripar jelentős bővülését –, több mint kétszeresére nőtt a város éttermeinek száma, azaz 2023-ra több mint 13 ezerre – szemben a 2013-as 5500-zal.

Lehet, hogy tíz évvel ezelőtt a food truckok és a tengerparti éttermek nem tartoztak Dubaj gasztronómiai helyszínei közé, de a város azóta izgalmas ételkoncepciók, pop-up éttermi események, rejtett gyöngyszemnek számító vendéglátó egységek, “farmtól az asztalig” étkezési opciók és különös étkezdék házigazdája lett. Ezeket a változatos és egyedi gasztroélményeket ünneplik a DFF idején.

A város kivételes kulináris tehetségét egyébként olyan globális díjakkal is elismerték, mint a Michelin Guide Dubai, a Gault&Millau UAE guide és a MENA’s 50 Best Restaurants (MENA régió 50 legjobb étterme).

A 2023-as Dubai Food Festival lesz az eddigi legnagyobb és legizgalmasabb rendezvény, amely sokféle eseményt és tevékenységet kínál a gasztrorajongók számára:

  • Kulináris műhelyek: mesterkurzusok elismert szakácsokkal, kaviár kinyerés és osztriga felnyitás órák, főzőtanfolyamok gyerekeknek, gasztrotúrák, Mesterszakácsok Asztala program, degusztációs vacsorák, DFF gasztrotúrák
  • Dubaj Éttermei Hét: a fesztivál kedvenc eseménye április 27. és május 8. között tér vissza, exkluzív menüsorral és kedvezményes árakkal a város ötven legjobb éttermében
  • Etisalat Tengerparti Kantin (Etisalat Beach Canteen): A Sunset Mall mögött található népszerű étkezde is visszatér a tizenhét napos rendezvény alatt, bemutatva házi gyártású termékeit
  • 10 dirhamos fogás (10 Dirham Dish): A fesztivál 10. évfordulójának megünneplésére a résztvevő éttermek és kávézók a fesztivál ideje alatt csak 10 AED-ért kínálják saját specialitásaikat

 

Bővebb információ a Dubai Food Festival-ról a hivatalos oldalon, illetve a Facebookon, az Instagramon és a Twitteren érhető el.

(Forrás és fotók: Dubaji Idegenforgalmi Hivatal)

dubaj | dubai eats | gasztronómia | egyesült arab emírségek | fesztivál

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ide érdemes elmenni a hétvégén igazán különleges indiai fogásokért

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram