Hat érzék, egy torony: hol épül ez, és miért különleges?

Hat érzék, azaz Six Senses Residences – így hívják az épületet, ami 2028-ra a világ legmagasabb lakótornya lesz. A szupermagas felhőkarcolót a Woods Bagot tervezte, és a WSP Middle East építésziroda vezeti a megvalósítását, hol máshol, mint a Dubai Marina kikötőben, mesés kilátással a Pálma-szigetre és a Harbor Beachfrontra. A projekt fejlesztője az Egyesült Arab Emírségekbeli Select Group.

„Ez az épület lesz a következő lépés a dubaji wellness-tudatos közösség megszólításában – jelentette ki Neil Jacobs, a Six Senses vezérigazgatója. – Mint a wellness-lakóingatlanok egyik éllovasa, mondhatom:

a Six Senses Residences tervezésekor a gondolkodásunk elmozdul azokról a helyekről, ahol tartózkodni szeretünk, azokra a helyekre, ahol élni szeretnénk.”

A torony 251 lakást kínál a 122 emeletén, köztük deluxe és penthouse lakásokat. A legkisebb lakások is több mint 180 négyzetméteresek lesznek két hálószobával, míg a legnagyobbaknál 536, illetve négy lesz ugyanez a két szám. A csúcskategória viszont a triplex Sky Mansion, a maga szerény, akár 1300+ négyzetméterével, külön tárgyalóval, tanulószobával, játékteremmel, mozival és szabadtéri edzőteremmel.

Ugyanakkor minden szintnél kiemelten kezelték a hosszú élet, az emberi kapcsolatok és a wellness szempontjait az épületben, melynek belső tereit a Mitchell & Eades tervezte.

A Balance szint hidroterápiás kezeléseket, szaunákat és egy napozóágyakkal ellátott infinity medencét foglal magába, a Longevity szint klinikát, konzultációs szobát, kristályhang-gyógyító szobát, krio- és hiperbár kezelőszobákat kínál.

A fejlesztők bíznak abban, hogy olyan különleges értéket kínálnak majd a Dubaj Marinában, amelyhez foghatót még nem láttunk – és látva az ambiciózus terveket ez nekünk is gyanús.

(Forrás: Parametric Architecture, látványtervek: Woods Bagot)

dubaj | Mitchell & Eades | Woods Bagot | felhőkarcoló

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram