Close
Durván levett a lábunkról ez a manhattani loft

Durván levett a lábunkról ez a manhattani loft

Erre mondják azt, hogy nagyon rendben van. A faoszlopokon és a fürdőszobán pedig külön hasaltunk egyet.

Manhattan Chelsea nevű részén újult meg ez a gyönyörű, kéthálós lakás. Az otthon egy kora huszadik századi épületben van, és a fél emeleten végigér a csodás loftlakás. Előző tulajdonosa egy MoMA-ban kiállító művész és műkereskedő volt, a lakáshoz azonban ezután olyan negyven évig nem nyúltak hozzá. Most viszont a New York-i Worrell Yeung építészstúdió újra életet lehellt a lakásba – méghozzá olyan csodásan, hogy azonnal kérnénk a kulcsait.

A kétszáznégy négyzetméteres lakásban minden burkolást lecsupaszítottak a falakról és oszlopokból, előhozva a terek csodás, indusztriális és művészi jellegét. Hamisítatlan New York-i hangulat járja át a lakást, amiben többek között olasz márványból készült konyhapult és spanyol fapadló is helyet kapott.

A két hálószoba közül az egyik a gyerekszoba, amihez egy mesésen szép és izgalmas, sárga mozaikos fürdőt csatoltak. A lakásban nagyon sok dizájner bútorait kiszúrhatjuk, például a Noguchi lámpákat, vintázs Marcel Breuer Cesca étkezőszékeket, fekete bárszékeket a Hollis and Morristól, vagy épp egy Cassima vörös kanapét.

Az eredmény egy játékos, bohém, művészi és ízig-vérig New York-i lakás, ahol csak úgy vibrálnak a kreatív energiák. Nagyon együtt rezgünk vele.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Eric Petschek

nagy sztori | MoMA | építészet | chelsea | loft

FOLYTASD EZZEL

A csendes egyszerűség szinonimája lehetne ez az art decóból inspirálódott enteriőr

A lombokat követve kanyarog ez a liliom alakú brazil ház

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom