Close
Durván levett a lábunkról ez a manhattani loft

Durván levett a lábunkról ez a manhattani loft

Erre mondják azt, hogy nagyon rendben van. A faoszlopokon és a fürdőszobán pedig külön hasaltunk egyet.

Manhattan Chelsea nevű részén újult meg ez a gyönyörű, kéthálós lakás. Az otthon egy kora huszadik századi épületben van, és a fél emeleten végigér a csodás loftlakás. Előző tulajdonosa egy MoMA-ban kiállító művész és műkereskedő volt, a lakáshoz azonban ezután olyan negyven évig nem nyúltak hozzá. Most viszont a New York-i Worrell Yeung építészstúdió újra életet lehellt a lakásba – méghozzá olyan csodásan, hogy azonnal kérnénk a kulcsait.

A kétszáznégy négyzetméteres lakásban minden burkolást lecsupaszítottak a falakról és oszlopokból, előhozva a terek csodás, indusztriális és művészi jellegét. Hamisítatlan New York-i hangulat járja át a lakást, amiben többek között olasz márványból készült konyhapult és spanyol fapadló is helyet kapott.

A két hálószoba közül az egyik a gyerekszoba, amihez egy mesésen szép és izgalmas, sárga mozaikos fürdőt csatoltak. A lakásban nagyon sok dizájner bútorait kiszúrhatjuk, például a Noguchi lámpákat, vintázs Marcel Breuer Cesca étkezőszékeket, fekete bárszékeket a Hollis and Morristól, vagy épp egy Cassima vörös kanapét.

Az eredmény egy játékos, bohém, művészi és ízig-vérig New York-i lakás, ahol csak úgy vibrálnak a kreatív energiák. Nagyon együtt rezgünk vele.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Eric Petschek

chelsea | MoMA | manhattan | művész | építészet

FOLYTASD EZZEL

Így néz ki Jennifer Lopez 15 milliárd forintos villája

Elképesztő környezetben fekszik Kevin Costner pazar és egyébként kiadó birtoka

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram