Erősít a novemberben újranyitott EaZy Wine Bar&Bistro. A pandémia előtt Easy Wine néven, csupán néhány hétig tudtak üzemelni a belvárosi Hold utcában, másfél év elteltével pedig végre újra várják a kezdő és tapasztalt borkedvelőket, valamint a gasztronómia híveit a leginnovatívabb borkóstoló rendszerrel, izgalmas koktélokkal és eredeti venezuelai fogásokkal.
A korábbi koncepció elsősorban az ételeket tekintetében változott. Az EaZy Bar&Bistro fiatal séfje Alejandro Trocel egyenesen a venezuelai Caracasból érkezett Budapestre, hogy itt mutathassa meg a dél-amerikai konyha remekeit.
Specialitása a méltán híres ceviche – a marinált fehér húsú tengeri halból készült különlegesség –, ami Venezuelában egyszerre csípős és édeskés, Alejandro mangóval készíti és zöld banánon tálalja.
A ceviche mellett nem hiányozhat az étlapról az uruguayi rib-eye steak chimichurri-val (dél-amerikai zöldfűszeres mártás), vagy a bbq oldalas, de érdemes kipróbálni a Carribean Treasure névre hallgató tépett marhát is guacamole-val főzőbanánon tálalva. Húsmentes fogások és isteni desszertek is helyet kaptak az étlapon,
az alma crumble-t és a dél-amerikai réteges csokoládé desszertet nem érdemes kihagyni.
A borkóstolás az olasz WineEmotion rendszer segítségével történik; a vendégek saját maguk sommelier-i lehetnek és közel nyolcvan tétel közül válogathatnak az automata, kártyás rendszerben, de igény szerint profi szakember is segítségükre lehet.
A borkínálat legnagyobb részét a hazai pincészetek tételei teszik ki, a jól ismert klasszikusok mellett
a kisebb családi pincészetekre is szeretnék felhívni a figyelmet, és a fontosabb külföldi tételek sem hiányozhatnak az EaZy kínálatából.
A borválaszték számos olyan tételt tartalmaz, melyek ritkán érhetőek el poharazva. Kóstolni negyed, egy vagy két decilitert lehet, amelyet a bor felett található gomb megnyomásával tölthetünk ki saját magunknak egyszerűen, gyorsan. Könnyed, játékos élmény kezdő borkedvelőknek és tapasztaltaknak egyaránt.
Nagy Zoltán, a Boutiq Bar tulajdonosa álmodta meg a EaZy Winebar & Bistro koktél kínálatát, melyben kiemelt szerepet kapnak a borok. A különlegességek közé tartozik a Crazy Spritz, amelynek alapja a sauvignon blanc és a krizantém szóda, a Whisky Sour, amelynek alapja a bourbon whisky sárga muskotállyal, vagy a Caracas Old fashioned, amely venezuelai rummal és Malbec-kel készül.
Az elegáns, mégsem feszengős hangulatú EaZy WineBar&Bistro ideális találkozási pont akár munka utáni koccintáshoz, vacsorához, beszélgetéshez, vagy kifejezetten egy egész estét betöltő borkóstoláshoz, hétvégén élőzenével.
budapest | eazy wine bar&bistro | étterem | bistro | venezuela | bisztró
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!