Close
Ebbe az országba idén már nem lehet beutazni

Ebbe az országba idén már nem lehet beutazni

Leghamarabb csak 2021 februárjában fogad turistákat.

Dél-Afrika úgy döntött, a következő év elejéig nem nyitja meg a kapuit a külföldiek előtt. A világjárvány okozta márciusi leállás óta ugyan az ország fokozatosan vezeti be a korlátozások feloldását, ám az idegenforgalmi ágazatnak további hónapokra van még szüksége.

Jelenleg a többlépcsős újranyitás harmadik fázisában tartanak, ami azt jelenti, hogy sokan visszamehettek dolgozni a munkahelyükre, ismét megnyitották az iskolákat és a kiskereskedelmi egységeket. A családi és baráti látogatások engedélyezettek, ám év végig biztosan nem lehet külföldre utazni.

Decembertől lesz lehetőség a határokon belül mozogni, azt követően pedig beindulhat a nemzetközi turizmus.

Az országban meglehetősen szigorú szabályok mellett telnek a mindennapok: az arcmaszk használata például szabadtéren is kötelező, az emberek pedig csupán reggel hat és este hat óra között lehetnek a szabadban.

A turizmus fellendítése érdekében igyekeztek tenni valamit: kedvező árú utazási ajánlatokat dobtak piacra 2021-re és 2022-re, és arra bíztatják a Dél-Afrika iránt érdeklődőket, hogy foglalják le most a csomagokat.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash)

beutazás | járvány | koronavírus | külföld | utazás

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram