Close
Ikaroszként repül a nap felé ez a fokvárosi luxusvilla

Ikaroszként repül a nap felé ez a fokvárosi luxusvilla

Nem is véletlenül nevezték el Ikarosz-háznak az épületet.

A dél-afrikai Antonio Zaninovic építészstúdió vette gondozásába ezt az 1960-as években épült fokvárosi házat, amely olyan gyönyörűen újult meg, hogy csak pislogunk. A század közepén épült ház nagyon romos állapotban volt, az építészek két év alatt újították fel és alakították át, hogy a lehető legtöbbet hozzanak ki mind az épületből, mind az óceáni kilátásból.

A négyemeletes ház tulajdonosa, Kearnon O’Molony egy dél-afrikai születésű, jelenleg New Yorkban élő férfi, aki nyaralóként és bérleményként hasznosítja a csodálatos villát. A ház tizenöt méterrel az óceán fölött tekint a végtelenre Fokváros Bantry Bay részén: a csapat két új teraszt alakított ki, valamint nyolc méterrel a ház szintje alatt egy kültéri medencét is.

Az átalakítás része volt, hogy a ház eredeti tájolását megváltoztassák és belső falakat bontsanak ki: mindezt azért, hogy a lehető leglevegősebb terek jöjjenek létre, annyi napfénnyel és óceánnal, amennyivel csak lehet. A tágas térérzetet szintén növelik a szürke kőberakások és a hófehér falak: a neutrális terekben igazán kiugró színeket csak a fürdőszoba kék és zöld csempéinél látunk.

A dizájnban pedig eklektikusan keveredik Afrika minden sokszínűsége: marokkói berber és szváziföldi szőnyegek, ötvenes években készült faszékek a dél-afrikai E. E. Meyertől, valamint egy helyi festő, Michael Taylor festményei és óriási fotók is díszítik a szobák falait.

Az Ikarosz-házban öt hálószoba várja az esetleges bérlőket, melyekhez saját fürdő és balkon is tartozik, úgyhogy nincs olyan része a villának, ahonnan ne érezhetnénk a nap felé repülést a végtelen vizek fölött.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Elsa Young)

óceán | nyaraló | dél-afrika | ikarusz | villa

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram