Ikaroszként repül a nap felé ez a fokvárosi luxusvilla

Nem is véletlenül nevezték el Ikarosz-háznak az épületet.

A dél-afrikai Antonio Zaninovic építészstúdió vette gondozásába ezt az 1960-as években épült fokvárosi házat, amely olyan gyönyörűen újult meg, hogy csak pislogunk. A század közepén épült ház nagyon romos állapotban volt, az építészek két év alatt újították fel és alakították át, hogy a lehető legtöbbet hozzanak ki mind az épületből, mind az óceáni kilátásból.

A négyemeletes ház tulajdonosa, Kearnon O'Molony egy dél-afrikai születésű, jelenleg New Yorkban élő férfi, aki nyaralóként és bérleményként hasznosítja a csodálatos villát. A ház tizenöt méterrel az óceán fölött tekint a végtelenre Fokváros Bantry Bay részén: a csapat két új teraszt alakított ki, valamint nyolc méterrel a ház szintje alatt egy kültéri medencét is.

Az átalakítás része volt, hogy a ház eredeti tájolását megváltoztassák és belső falakat bontsanak ki: mindezt azért, hogy a lehető leglevegősebb terek jöjjenek létre, annyi napfénnyel és óceánnal, amennyivel csak lehet. A tágas térérzetet szintén növelik a szürke kőberakások és a hófehér falak: a neutrális terekben igazán kiugró színeket csak a fürdőszoba kék és zöld csempéinél látunk.

A dizájnban pedig eklektikusan keveredik Afrika minden sokszínűsége: marokkói berber és szváziföldi szőnyegek, ötvenes években készült faszékek a dél-afrikai E. E. Meyertől, valamint egy helyi festő, Michael Taylor festményei és óriási fotók is díszítik a szobák falait.

Az Ikarosz-házban öt hálószoba várja az esetleges bérlőket, melyekhez saját fürdő és balkon is tartozik, úgyhogy nincs olyan része a villának, ahonnan ne érezhetnénk a nap felé repülést a végtelen vizek fölött.

Ez is érdekelhet:

Minden este el tudnánk koktélozni ebben a hawaii modernista házban

Mondjuk nomen est omen egy Blue Hawaiit, miközben a naplementében úszó óceánt nézzük az Eames fotelből.

(Fotók: Elsa Young)

panoráma | berber | albérlet | ház | new york

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom