Close
Minden este el tudnánk koktélozni ebben a hawaii modernista házban

Minden este el tudnánk koktélozni ebben a hawaii modernista házban

Mondjuk nomen est omen egy Blue Hawaiit, miközben a naplementében úszó óceánt nézzük az Eames fotelből.

A modernitás és a hagyományok közti egyensúly megteremtése volt az amerikai Walker Warner építészstúdió célja, mikor megtervezték ezt a hawaii házat. A négyszáznegyvenöt négyzetméteres otthon egy domb tetején ül, ahonnan bámulatos kilátás nyílik a Csendes-óceánra és a Maui szigetre.

A meredek tetős, rombuszokkal és háromszögekkel teli, nyitott ház az országban régen hagyományos, fából készült menedékhelyekre emlékezik: az építész szerint a hawaii kalyibák modernista újragondolása az otthon. A Makani’ Eka névre keresztelt házban vörös cédrust használtak a burkolatnál és a tetőnél, mivel ez a fa ellenálló a hővel és a nyirkossággal szemben, de ugyanígy képes némiképp távol tartani egyes rovarokat is. Az ablakkeretek afrikai mahagóniból készültek.

A házegyüttesben étkezőt, játszószobát, garázst, könyvtárszobát, hálószobákat és vendégszobákat alakítottak ki – ez utóbbiak mind drámai panorámával tekintenek az óceánra.

Az enteriőrért a honolului Philpotts felelt, amely némi trópusi ízt is belevitt a terek hangulatába; ez nem véletlen, a ház lakói ugyanis maguk is nagyon kalandos emberek, a lakberendezés pedig ezt a színes, dinamikus játékosságot szerette volna stílusosan megmutatni.

És miután körbejártuk a házat, most gondolatban visszaülünk abba az Eames fotelbe, és készítünk még egy Blue Hawaiit…

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Matthew Millman)

sziget | építészet | ház | maui | mahagóni

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram