Close
Ebben a mesés portugál nyaralóban még a robusztus terek is lágyak

Ebben a mesés portugál nyaralóban még a robusztus terek is lágyak

Rideg is lehetne, ha nem lenne ennyire finom. Minden teketóriázás nélkül el tudnánk itt nyaralgatni. 

Az Atelier Rua építésziroda alkotta meg ezt a szemrevaló nyaralót Aldeia de Meco apró falvában, Lisszabontól délre. A ház különlegessége, hogy a nappali a „tökéletes négyzet”, amelyből nyílik a négy, saját fürdővel, öltözőszobával és terasszal kialakított hálószoba. Az egyemeletes betonépület akár lehetne nagyon brutalistán hideg és csúf – a végeredmény mégis légiesen gyönyörű.

Az építészek a lehető legkevesebb ajtót akarták a házba, hogy a terek és a ház körüli csodás természet is a lehető legátfolyóbb legyen a házban. A bútorozás is nagyon szépen hozza balanszba a beton keménységét a lágyabb anyagokkal: a krémszínű fotelek, faebédlő és a puha kanapék mind kellemesen kiegészítik a látszóbeton-szerkezetet.

A ház minden részlete elképesztően stílusos: a szabadon hagyott zuhanyzórész, a teraszos kandalló, a kültéri medence mind-mind esztétikus egységben kapcsolódik össze. Nagyon el tudnánk itt nyaralgatni mi is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Francisco Nogueira

Európa | nyaraló | beton | brutalista | portugál

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram