Close
Ebben a szomszédos országban még soha sem kaptak Michelin-csillagot éttermek – mostanáig

Ebben a szomszédos országban még soha sem kaptak Michelin-csillagot éttermek – mostanáig

A Hisa Franko két, öt étterem pedig egy-egy csillaggal gazdagodott.

A Hisa Franko séfjét, Ana Rost 2017-ben a világ legjobb női konyhafőnökének választották. A csillagok kihirdetése után boldogan nyilatkozott: “Ez egy olyan páratlan sikertörténet, amely folytatódni fog, ezt megígérhetem!”

A Michelin Guide korábban nem vizsgálta a szlovén gasztronómiát, de éppen Ana Ros miatt döntött úgy, hogy a következő regionális kalauzt Szlovéniáról adják ki.

Egy-egy csillagot kapott a Radovljica melletti Vila Podvin, a Maribor melletti Hisa Denk, a ljubljanai Atelje, a vipavai Pri Lojzetu és a Nova Gorica-i Dam. Kilenc szlovén étterem Bib Gourmand minősítést kapott, harminchetet pedig Michelin-tányérral tüntettek ki – ezt olyan éttermek kapják, amelyek egyedi választékkal rendelkeznek.

Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója a keddi online díjátadó rendezvényen elmondta: a százhúsz éves étteremkalauz feladata az volt, hogy felfedezze a világ legkiválóbb kulináris célpontjait. “Szlovénia kétségkívül ezek között van, a tehetséges és kreatív szakácsainak köszönhetően, akik a rendkívüli természeti erőforrások okán – amelyek lehetővé teszik a kiváló minőségű alapanyagok előállítását –, napról napra kivételesebb ételeket készítenek.”

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom