Close
Franciaországban egy három Michelin-csillagos sztárséf is bevállalta a kiszállítást

Franciaországban egy három Michelin-csillagos sztárséf is bevállalta a kiszállítást

Nyers pisztráng tejfölben. Fürj karfiol- és mandulaszósszal. Még békeidőben sem számít hétköznapi fogásnak ez a menü Párizsban, de az biztos, hogy olyan különlegesség, amit egy három Michelin-csillagos séf nem szállítana házhoz. Guy Savoy mégis megteszi. 

Napjaink egyik legünnepeltebb gasztrocsillaga négy fővárosi étterme közül az egyikben, a Le Chibertában beindította a kiszállítást, miután Franciaországban enyhítettek a szigorításokon.

“Meg akartuk mutatni az embereknek, hogy még létezünk és még mindig itt vagyunk, hogy fenntartsuk a vendégeink érdeklődését” – nyilatkozta Gilles Chesneau, a Savoy éttermeinek vezető séfje.

A rövidített, háromtételes menü ötvenöt euróba kerül, és a sztárséf signature fogásait tartalmazza leegyszerűsített formában. Elsőre soknak tűnhet az ár egy kiszállítós adagért, de ha úgy vesszük,

kiváló lehetőség arra, hogy az éttermi tetelekhez képest jóval olcsóbban kapjunk valami extrát egy három Michelin-csillagos séftől.

Chesneau elmondta, hogy a Le Chiberta napi harmincöt adag ételt szállít ki, és akkor is folytatni fogja ezt a tevékenységet, ha a hetven férőhelyes étterem újra megnyithat, hiszen valahogy kompenzálni kell a bezárások okozta bevételkiesést.

Franciaországban május 11-én enyhítettek a korlátozásokon: lehetővé tették az iskolák, a gyárak és az üzletek fokozatos újranyitását, de az éttermek, a bárok és a kávézók még zárva tartanak.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, illusztrációk, fotó: Unsplash, Getty Images)

 

guy savoy | michelin-csillag | séf | házhoz szállítás | párizs

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, mikor lehet végre vége az élelmiszer-inflációnak

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram