Close
Franciaországban egy három Michelin-csillagos sztárséf is bevállalta a kiszállítást

Franciaországban egy három Michelin-csillagos sztárséf is bevállalta a kiszállítást

Nyers pisztráng tejfölben. Fürj karfiol- és mandulaszósszal. Még békeidőben sem számít hétköznapi fogásnak ez a menü Párizsban, de az biztos, hogy olyan különlegesség, amit egy három Michelin-csillagos séf nem szállítana házhoz. Guy Savoy mégis megteszi. 

Napjaink egyik legünnepeltebb gasztrocsillaga négy fővárosi étterme közül az egyikben, a Le Chibertában beindította a kiszállítást, miután Franciaországban enyhítettek a szigorításokon.

“Meg akartuk mutatni az embereknek, hogy még létezünk és még mindig itt vagyunk, hogy fenntartsuk a vendégeink érdeklődését” – nyilatkozta Gilles Chesneau, a Savoy éttermeinek vezető séfje.

A rövidített, háromtételes menü ötvenöt euróba kerül, és a sztárséf signature fogásait tartalmazza leegyszerűsített formában. Elsőre soknak tűnhet az ár egy kiszállítós adagért, de ha úgy vesszük,

kiváló lehetőség arra, hogy az éttermi tetelekhez képest jóval olcsóbban kapjunk valami extrát egy három Michelin-csillagos séftől.

Chesneau elmondta, hogy a Le Chiberta napi harmincöt adag ételt szállít ki, és akkor is folytatni fogja ezt a tevékenységet, ha a hetven férőhelyes étterem újra megnyithat, hiszen valahogy kompenzálni kell a bezárások okozta bevételkiesést.

Franciaországban május 11-én enyhítettek a korlátozásokon: lehetővé tették az iskolák, a gyárak és az üzletek fokozatos újranyitását, de az éttermek, a bárok és a kávézók még zárva tartanak.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, illusztrációk, fotó: Unsplash, Getty Images)

 

étterem | michelin-csillag | párizs | fine dining | séf

FOLYTASD EZZEL

Így kerülheted ki a turistacsapda-gyanús éttermeket Olaszországban

Londoni fine dining étteremben kel életre a Batman-filmekből ismert Gotham City

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom