Nyers pisztráng tejfölben. Fürj karfiol- és mandulaszósszal. Még békeidőben sem számít hétköznapi fogásnak ez a menü Párizsban, de az biztos, hogy olyan különlegesség, amit egy három Michelin-csillagos séf nem szállítana házhoz. Guy Savoy mégis megteszi.
Napjaink egyik legünnepeltebb gasztrocsillaga négy fővárosi étterme közül az egyikben, a Le Chibertában beindította a kiszállítást, miután Franciaországban enyhítettek a szigorításokon.
"Meg akartuk mutatni az embereknek, hogy még létezünk és még mindig itt vagyunk, hogy fenntartsuk a vendégeink érdeklődését" – nyilatkozta Gilles Chesneau, a Savoy éttermeinek vezető séfje.
A rövidített, háromtételes menü ötvenöt euróba kerül, és a sztárséf signature fogásait tartalmazza leegyszerűsített formában. Elsőre soknak tűnhet az ár egy kiszállítós adagért, de ha úgy vesszük,
kiváló lehetőség arra, hogy az éttermi tetelekhez képest jóval olcsóbban kapjunk valami extrát egy három Michelin-csillagos séftől.
Chesneau elmondta, hogy a Le Chiberta napi harmincöt adag ételt szállít ki, és akkor is folytatni fogja ezt a tevékenységet, ha a hetven férőhelyes étterem újra megnyithat, hiszen valahogy kompenzálni kell a bezárások okozta bevételkiesést.
Franciaországban május 11-én enyhítettek a korlátozásokon: lehetővé tették az iskolák, a gyárak és az üzletek fokozatos újranyitását, de az éttermek, a bárok és a kávézók még zárva tartanak.
Ez is érdekelhet:
(Forrás: Reuters, illusztrációk, fotó: Unsplash, Getty Images)
fine dining | michelin-csillag | párizs | házhoz szállítás | menü
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!