Close
Egy Michelin-csillagos sztárséf szerint biztonságosabb étteremben étkezni, mint otthon

Egy Michelin-csillagos sztárséf szerint biztonságosabb étteremben étkezni, mint otthon

Alain Ducasse éttermei összesen tizenhét Michelin-csillaggal rendelkeznek.

A francia sztárséf azt kérte a francia kormánytól, hogy engedélyezze a felelősségteljes éttermeknek a részleges megnyitást. “Jelenleg sokkal jobb lenne egy olyan étteremben étkezni, amely egy kicsit is elővigyázatos, mint otthon, amikor (Franciaországban) csak a lakóhelyhez legközelebbi üzletben lehet bevásárolni, ahol mindenki megfogdossa a gyümölcsöket, és az emberek nem viselnek maszkot” – mondta a több Michelin-csillagos étterem tulajdonosaként ismert séf a francia hírügynökségnek.

“A vendéglátás jobb lesz egészségbiztonság szempontjából, mint az otthoni érkezés. A kormánynak még meg kell emésztenie ezt a véleményt, de a tudatra ébredés a vezetőink részéről egyértelműen megtörtént.” A séf szerint a francia éttermek várhatóan június 2. és 20. között nyithatnak újra.

A francia kormány korábbi közlése szerint a március 15-én hatóságilag bezárt vendéglátóipari egységek újranyitásáról május végén születhet döntés.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

bezárás | koronavírus | Alain Ducasse | étetrem | séf franciaország

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram