Close
Hajléktalanoknak főz Dánia két Michelin-csillaggal kitüntetett étterme

Hajléktalanoknak főz Dánia két Michelin-csillaggal kitüntetett étterme

Dánia csúcséttermei közé tartozik a The Alchemist, ahol békeidőben akár négyszáz dollárt (közel 130 ezer forintot) is elkérnek egy menüért. A koronavírus-járvány okozta nehéz helyzet ellenére példamutatóan változtatta meg a hely a vendégkörét, egy ideje ugyanis hajléktalanoknak és a társadalom peremére szorult embereknek készít ételeket.

A neves étterem – amely egyébként annyira népszerű, hogy csak várólistára feliratkozva lehet asztalhoz jutni nagyjából nyár közepétől – a következő hónaptól már az újranyitást tervezi, de addig is, a Rasmus Munk séfhez köthető JunkFood projekthez csatlakozva nélkülözőknek főz.

“Jelenleg rengeteg időnk és négy üres konyhánk van. Nehéz úgy felkelni reggelente, hogy nincs különösebb dolgunk, pláne azok után, hogy hozzászoktunk a napi tizenhat-tizenhét órás műszakhoz” – mondta a huszonnyolc esztendős Munk, aki a közelmúltban az Instagramon arra hívta fel a többi séf figyelmét, hogy mostanság a legtöbb embernek otthon kell maradnia, de akadnak olyanok, akiknek nincs otthonuk, viszont segítségre van szükségük.

A séf azóta naponta ötszázötven adag ételt készít és juttat el tizenkét koppenhágai menedékhelyre.

“Éttermünk filiozófiájának egyik alapvetéseként igyekszünk kiemelkedőt nyújtani mind a gasztronómiát, mind a vendégekkel történő kommunikációt tekintve” – árulta el Munk, majd hozzátette, hogy a szakmától rengeteg pozitív visszajelzést és nagyon sok segítséget kaptak, legyen szó alapanyagok beszerzéséről vagy a kiszállításról.

A magunk részéről a legnagyobb tisztelettel adózunk a The Alchemist csapata előtt!

Ez is érdekelhet:

(Fotó: The Alchemist)

the alchemist | felajánlás | michelin-csillag | hajléktalanok | étterem

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Itt az első magyar luxustorta: bemutatkozott a szarvasgombával készülő La Truff’

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom