Close
Hajléktalanoknak főz Dánia két Michelin-csillaggal kitüntetett étterme

Hajléktalanoknak főz Dánia két Michelin-csillaggal kitüntetett étterme

Dánia csúcséttermei közé tartozik a The Alchemist, ahol békeidőben akár négyszáz dollárt (közel 130 ezer forintot) is elkérnek egy menüért. A koronavírus-járvány okozta nehéz helyzet ellenére példamutatóan változtatta meg a hely a vendégkörét, egy ideje ugyanis hajléktalanoknak és a társadalom peremére szorult embereknek készít ételeket.

A neves étterem – amely egyébként annyira népszerű, hogy csak várólistára feliratkozva lehet asztalhoz jutni nagyjából nyár közepétől – a következő hónaptól már az újranyitást tervezi, de addig is, a Rasmus Munk séfhez köthető JunkFood projekthez csatlakozva nélkülözőknek főz.

“Jelenleg rengeteg időnk és négy üres konyhánk van. Nehéz úgy felkelni reggelente, hogy nincs különösebb dolgunk, pláne azok után, hogy hozzászoktunk a napi tizenhat-tizenhét órás műszakhoz” – mondta a huszonnyolc esztendős Munk, aki a közelmúltban az Instagramon arra hívta fel a többi séf figyelmét, hogy mostanság a legtöbb embernek otthon kell maradnia, de akadnak olyanok, akiknek nincs otthonuk, viszont segítségre van szükségük.

A séf azóta naponta ötszázötven adag ételt készít és juttat el tizenkét koppenhágai menedékhelyre.

“Éttermünk filiozófiájának egyik alapvetéseként igyekszünk kiemelkedőt nyújtani mind a gasztronómiát, mind a vendégekkel történő kommunikációt tekintve” – árulta el Munk, majd hozzátette, hogy a szakmától rengeteg pozitív visszajelzést és nagyon sok segítséget kaptak, legyen szó alapanyagok beszerzéséről vagy a kiszállításról.

A magunk részéről a legnagyobb tisztelettel adózunk a The Alchemist csapata előtt!

Ez is érdekelhet:

(Fotó: The Alchemist)

FOLYTASD EZZEL
Hét tipp, hogy úgy grillezz zöldségeket, mint a profik
Ez a csodás lasagne az ételérzékenyek kedvenc tavaszi fogása
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom