Close
Hajléktalanoknak főz Dánia két Michelin-csillaggal kitüntetett étterme

Hajléktalanoknak főz Dánia két Michelin-csillaggal kitüntetett étterme

Dánia csúcséttermei közé tartozik a The Alchemist, ahol békeidőben akár négyszáz dollárt (közel 130 ezer forintot) is elkérnek egy menüért. A koronavírus-járvány okozta nehéz helyzet ellenére példamutatóan változtatta meg a hely a vendégkörét, egy ideje ugyanis hajléktalanoknak és a társadalom peremére szorult embereknek készít ételeket.

A neves étterem – amely egyébként annyira népszerű, hogy csak várólistára feliratkozva lehet asztalhoz jutni nagyjából nyár közepétől – a következő hónaptól már az újranyitást tervezi, de addig is, a Rasmus Munk séfhez köthető JunkFood projekthez csatlakozva nélkülözőknek főz.

“Jelenleg rengeteg időnk és négy üres konyhánk van. Nehéz úgy felkelni reggelente, hogy nincs különösebb dolgunk, pláne azok után, hogy hozzászoktunk a napi tizenhat-tizenhét órás műszakhoz” – mondta a huszonnyolc esztendős Munk, aki a közelmúltban az Instagramon arra hívta fel a többi séf figyelmét, hogy mostanság a legtöbb embernek otthon kell maradnia, de akadnak olyanok, akiknek nincs otthonuk, viszont segítségre van szükségük.

A séf azóta naponta ötszázötven adag ételt készít és juttat el tizenkét koppenhágai menedékhelyre.

“Éttermünk filiozófiájának egyik alapvetéseként igyekszünk kiemelkedőt nyújtani mind a gasztronómiát, mind a vendégekkel történő kommunikációt tekintve” – árulta el Munk, majd hozzátette, hogy a szakmától rengeteg pozitív visszajelzést és nagyon sok segítséget kaptak, legyen szó alapanyagok beszerzéséről vagy a kiszállításról.

A magunk részéről a legnagyobb tisztelettel adózunk a The Alchemist csapata előtt!

Ez is érdekelhet:

(Fotó: The Alchemist)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom