Close
Rá sem lehet majd ismerni erre a negyven éve elhanyagolt budapesti metrómegállóra

Rá sem lehet majd ismerni erre a negyven éve elhanyagolt budapesti metrómegállóra

Eredményt hirdetett a IX. kerületi önkormányzat az Ecseri út metrómegálló felszíni rendezése kapcsán.

A pályázat győztese a közelmúltban felújított Bakáts tér terveit is jegyző Garten Studio munkája lett, amelyben építészként a LAB5 csapata működött közre.

A tér jelenlegi formáját 1980-ban a metró átadásával nyerte el, és az elmúlt évtizedekben nem történt sok változás a területen, csak a pavilonok száma nőtt meg, néhol a zöldterület rovására. Sok vita után a képviselőtestület végül 2021 szeptemberében úgy döntött, hogy a területen lecsökkenti a pavilonok számát, és a lakosság véleményét is kikéri arról, hogy hogyan nézzen ki a megálló környéke.

Az 1625 fő részvételével zajló közvéleménykutatás szerint

az itt közlekedők elsősorban pékséget, zöldség-gyümölcsöst, papír-írószer-boltot, bisztrót és kulcsmásolót szeretnének a területre.

Ami a pavilonokat illeti, a többség, vagyis a megkérdezettek 42 százaléka egyetértett abban, hogy sokkal kevesebbet szeretne belőlük látni, megelégednének négy-öt darabbal. Az emberek 31 és fél százaléka ugyanakkor úgy vélte, hogy maradhat az összes pavilon, míg 10,5 százalékuk szerint egyáltalán nincs szükség rájuk, 16 százalékuk szerint pedig akár kilenc-tíz is elférne belőlük. 

Itt Európa legszebb metróállomásaiban lehet gyönyörködni, de olyan nagyváros is akad, ahová még csak most érkezik az első szerelvény.

(Forrás: Építészfórum, képek: Ferencváros/Facebook)

budapest | Ecseri út | Ferencváros | megálló | metró

FOLYTASD EZZEL

Eláruljuk, miért nem érdemes kihagyni a szezon talán legizgalmasabb dizájneseményét

Brutális, mennyivel több pénz kell egy átlagos lakás megvásárlásához mint két éve

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram