Close
Ennek az uniós fővárosnak még csak most készül az első metróvonala

Ennek az uniós fővárosnak még csak most készül az első metróvonala

Több évtizedes huzavona után most zöld utat kapott Dublin első metróvonala.

A 19 és fél kilométeres, főként a föld alatt futó vonal 16 állomást köt majd össze az ír főváros központja és legészakibb külvárosai között. A MetroLinken óránként akár 20 ezer utas is megfordulhat majd, és a várost kétes hírnévtől szabadítja meg azzal, hogy a dublini repülőtéren is megáll: jelenleg ugyanis egy a kevés nyugat-európai nagyváros közül, amelynek nincsen kötöttpályás kapcsolata a reptérrel.

Az ír kormány ebben a hónapban jóváhagyta az üzleti tervet, így a következő évtized elejére el is készülhet a beruházás,

amely hatalmas lépés Dublin nagymértékű autófüggőségének csökkentéséhez.

A Luas nevű, meglévő elővárosi villamosvonalak sem fedik le teljeskörűen az egyes kerületeket, az északi részen például alig találunk megállókat. Közben viszont a reptéri buszok gyakran szenvednek fennakadásokat balesetek vagy útépítési munkálatok miatt. A MetroLink remélhetőleg megoldja majd ezeket a problémákat.

Legutóbb a római reptér kapcsán adtunk hírt vasúti fejlesztésekről, de Svájc sem késlekedett, hogy javítsa a reptéri kapcsolatait.

(Forrás: Bloomberg, képek: Unsplash, Pixabay)

 

metró | metrolink | írország | dublin

FOLYTASD EZZEL

Rossz hír a Ryanairrel utazóknak: nyolc budapesti járatát szünteti meg a légitársaság

Váratlan döntést hozott a WizzAir: több mint öt hónap után Oroszországba is indít gépeket a légitársaság

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom