Close
Hamarosan az olasz pályaudvarokon is feladhatjuk a poggyászt

Hamarosan az olasz pályaudvarokon is feladhatjuk a poggyászt

A római Fiumicino, vagy hivatalosan Leonardo da Vinci repülőteret ettől a héttől kezdve három újabb, nagysebességű vonat köti össze Nápollyal és Firenzével.

A Frecciarossák Róma és a nápolyi központi valamint az afragolai pályaudvar között közlekednek, emellett a firenzei Santa Maria Novelláról indulnak, bővítve ezzel a menetrendet, amelynek eddig már része volt Velence, Padova és Bologna is.

A Fiumicinóról a Leonardo Expresszel lehet eljutni a Termini pályaudvarra,

a Fiumicino – Róma – Orte vonalról pedig regionális járatokra lehet átszállni.

A tervek szerint a közeljövőben akár a pályaudvarokon is becsekkolhatnak az utasok és feladhatják a poggyászukat is.

Az új összeköttetések révén az utasoknak nem kell Rómában éjszakázniuk, ha egy hajnali vonattal indulnak Nápolyból vagy Firenzéből, kora délután már New Yorkban lehetnek.

Azt gondolod, hogy ismered Olaszországot? Az olaszok azt szeretnék, hogy inkább gondold ezt át. Ha pedig Rómában jársz, nézd meg ezt az új múzeumot.

(Forrás: Wanted in Rome, képek: Unsplash, Getty Images)

Fiumicino | frecciarossa | vonat | nápoly | Firenze

FOLYTASD EZZEL

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram