Close
Egészen különleges ez a két sivatagi butikhotel

Egészen különleges ez a két sivatagi butikhotel

Az egyik egy olajpumpáló üzem volt régebben.

A Shurooq egy emirátusokbeli fejlesztőcég, ők állnak az Al Faya Lodge és az Al Bait Hotel renoválása mögött. Mindkét hotel jelölték a nagy presztízsű AHEAD közel-keleti és afrikai díjra, amelynek átadóját tavaly novemberben tartottak Dubajban.

Mindössze ötszobás az Al Faya Hotel and Spa

Az Al Faya Lodge hotel és sós vizes spa a Maliha sivatagban található, Sharjah-tól keletre. Ezt a szállodát a Vendégszobák, felújítás és megőrzés kategóriában nevezték. Ez a hotel korábban egy olajpumpáló állomás volt. Az elhagyatott épületeket a londoni és dubaji székhelyű Anarchitect nevű cég alakította át ötcsillagos butikhotellé. A szálló közel van a Jebel Buhais Archeológiai Parkhoz, ahol a Hopkins Architects nemrégiben fejezett be egy látogatóközpontot.

Khawla Al Hashimi, a Shurooq képviselője szerint a projekt célja, hogy az épület egybefolyjon a környező tájjal: “A célunk az volt, hogy bemutassuk a Maliha szépségét, méghozzá egy új szemszögből – mondta Al Hashimi egy videóinterjúban, amit a Dezeen-nek adott. – Vannak részei, amelyek szó szerint beleolvadnak a környezetbe, az úszómedencék például szinte teljesen belesimulnak a környező dűnékbe. A szobák mennyezete üvegből van, így éjszaka lehet nézni a csillagokat.”

Al Hashimi szerint az Al Faya Lodge a tökéletes példa arra, hogyan lehet átalakítani egy épületet, ahelyett, hogy lerombolnánk.

“Az Egyesült Arab Emirátusokban hozzászoktunk, hogy az épületeket leromboljuk, aztán egy újat húzunk fel a helyére. De így az Al Faya annak a jelképe, hogyan tudunk mélységet adni egy projektnek azzal, hogy felvállaljuk a múltját.”

A renoválás, restauráció és megőrzés kategóriában szerepelt az Al Bait Sharjah, ami Sharjah városában található. A projekt során egy működő souk – azaz piac – közelében fekvő történelmi lakásokat újítottak fel azzal a céllal, hogy az utazókat összekösse a város múltjával.

Az Al Bait hotel

Ez is egy nagyszerű projekt:

al bait hotel | al faya lodge | medence | egyesült arab emirátusok

FOLYTASD EZZEL

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Nemzetközi dizájnmagazin szeretett bele az ikonikus budapesti épületbe

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram