Close
Európa egyik legszebb vidékén kaptak félelmetesnek ható pihenőhelyet a sziklamászók

Európa egyik legszebb vidékén kaptak félelmetesnek ható pihenőhelyet a sziklamászók

Tériszonyosok most ne figyeljenek!

Európa Grand Canyonjának is nevezik a Verdon-kanyont, amely a hatvanas évek óta Dél-Franciaország kötelező látnivalói közé emelkedett.

Mivel viszonylag közel található a nyüzsgő francia Riviérához, nem meglepő a smaragd, türkiz vagy azúrkék színű vizeiről nevezetes, Verdon-folyó által formált szurdok népszerűsége.

A meglehetősen meredek mészkősziklái igencsak kedveltek a hegymászók körében, nemes és egyben lenyűgöző magaslati játszótérnek tartják. Ebben az elképesztő környezetben tervezett és épített pihenőhelyet sziklamászók számára egy francia építész, Christophe Benichou.

A fémből készült erkélyeket átlagember számára szédítőnek ható, hétszáz méter magasságba nyúló mészkősziklákra húzta fel.

A fedett erkélyek megvédik a sportembereket az időjárás viszontagságaitól, és az esetlegesen legördülő szikladaraboktól, nem utolsósorban pedig döbbenetes kilátást nyújtanak a festői vidékre.

Akár az éjszakát is eltöltheti a megfáradt mászó az égbe nyúló pihenőhelyen, amely könnyű szerkezetének köszönhetően egyszerűen mozdítható és szállítható.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: christophebenichou.com)

FOLYTASD EZZEL
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom