Close
Európa egyik legszebb vidékén kaptak félelmetesnek ható pihenőhelyet a sziklamászók

Európa egyik legszebb vidékén kaptak félelmetesnek ható pihenőhelyet a sziklamászók

Tériszonyosok most ne figyeljenek!

Európa Grand Canyonjának is nevezik a Verdon-kanyont, amely a hatvanas évek óta Dél-Franciaország kötelező látnivalói közé emelkedett.

Mivel viszonylag közel található a nyüzsgő francia Riviérához, nem meglepő a smaragd, türkiz vagy azúrkék színű vizeiről nevezetes, Verdon-folyó által formált szurdok népszerűsége.

A meglehetősen meredek mészkősziklái igencsak kedveltek a hegymászók körében, nemes és egyben lenyűgöző magaslati játszótérnek tartják. Ebben az elképesztő környezetben tervezett és épített pihenőhelyet sziklamászók számára egy francia építész, Christophe Benichou.

A fémből készült erkélyeket átlagember számára szédítőnek ható, hétszáz méter magasságba nyúló mészkősziklákra húzta fel.

A fedett erkélyek megvédik a sportembereket az időjárás viszontagságaitól, és az esetlegesen legördülő szikladaraboktól, nem utolsósorban pedig döbbenetes kilátást nyújtanak a festői vidékre.

Akár az éjszakát is eltöltheti a megfáradt mászó az égbe nyúló pihenőhelyen, amely könnyű szerkezetének köszönhetően egyszerűen mozdítható és szállítható.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: christophebenichou.com)

pihenő | magas | kanyon | fém | mászás

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram