Close
Európa egyik legszebb vidékén kaptak félelmetesnek ható pihenőhelyet a sziklamászók

Európa egyik legszebb vidékén kaptak félelmetesnek ható pihenőhelyet a sziklamászók

Tériszonyosok most ne figyeljenek!

Európa Grand Canyonjának is nevezik a Verdon-kanyont, amely a hatvanas évek óta Dél-Franciaország kötelező látnivalói közé emelkedett.

Mivel viszonylag közel található a nyüzsgő francia Riviérához, nem meglepő a smaragd, türkiz vagy azúrkék színű vizeiről nevezetes, Verdon-folyó által formált szurdok népszerűsége.

A meglehetősen meredek mészkősziklái igencsak kedveltek a hegymászók körében, nemes és egyben lenyűgöző magaslati játszótérnek tartják. Ebben az elképesztő környezetben tervezett és épített pihenőhelyet sziklamászók számára egy francia építész, Christophe Benichou.

A fémből készült erkélyeket átlagember számára szédítőnek ható, hétszáz méter magasságba nyúló mészkősziklákra húzta fel.

A fedett erkélyek megvédik a sportembereket az időjárás viszontagságaitól, és az esetlegesen legördülő szikladaraboktól, nem utolsósorban pedig döbbenetes kilátást nyújtanak a festői vidékre.

Akár az éjszakát is eltöltheti a megfáradt mászó az égbe nyúló pihenőhelyen, amely könnyű szerkezetének köszönhetően egyszerűen mozdítható és szállítható.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: christophebenichou.com)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom