Tíz ok, amiért mindennap érdemes csokoládét enni

Ha minőségi, magas kakaótartalmú étcsokoládét eszünk, jót teszünk az egészségünkkel, ugyanis tele van rosttal és értékes ásványi anyagokkal. Összegyűjtöttünk tíz okot, ami miatt érdemes mindennap fogyasztanunk belőle.

Segít leküzdeni a fáradtságot és a szorongást

A csokoládé magnézium-tartamának köszönhetően fokozza az energiaszintet, csökkenti a fáradtságot, a szorongást, sőt még a depressziót és a hangulatingadozásokat is mérsékli.

Javítja a vérkeringést

A Harvard Egyetem 2008-as vizsgálatában a résztvevők két hétig étcsokoládét is fogyasztottak minden egyes nap. Az eredmények szerint fokozódott az agyuk vérellátása, csökkent a vérrögök kialakulásának kockázata, ezáltal szívroham előfordulásának valószínűsége.

Jobbak leszünk matekból

Brit pszichológusok tanulmánya szerint a flavanolok, vagyis a csokoládéban található flavonoidok egyik fajtája segít a számolásban, ez pedig hozzájárul a diákok teljesítményének fokozásához dolgozatírást megelőzően.

Védi az arcbőrt

Az előbb említett flavonolok hozzájárulnak az arcbőr természetes védekezőképességének fokozásához is, javítják a bőr anyagcseréjét, hidratáltságát és elősegítik a káros UV-sugárzások elleni védekezést.

Segíthet a köhögés enyhítésében

A csokoládéban található terbromin csökkenti az agy azon részének aktivitását, amely a köhögési rohamok kiváltásáért felel.

Serkenti a gondolkodást

Az American Journal of Clinical Nutrition nemrégiben megjelent tanulmánya megállapította, hogy a flavanol rendszeres fogyasztásával fokozható a koncentráció, fejlődik a memória.

Feldobja a szerelmi életet

Az étcsokoládé fenetil-amin nevű vegyülete elősegíti az endorfinok felszabadulását, aminek köszönhetően szerelmesebbnek érezhetjük magunkat, mint valaha.

Védi az agysejteket

A Johns Hopkins Egyetem kutatói szerint az étcsokoládé védi az agysejteket, csökkenti az agyvérzés előfordulásának kockázatát.

Évekkel növeli a várható élettartamot

A harvardi szakértők kutatása szerint a rendszeres csokoládé-fogyasztás két évvel növeli a várható élettartamot. Erre tökéletes példa Jeanne Louise Calment, a világ egyik legidősebb nője, aki 122 évet élt. Saját bevallása szerint hetente több mint egy kiló étcsokoládét evett.

(Forrás: Mindfood, fotók: Getty)

csokoládé | egészség | egészséges táplálkozás | étcsoki | csoki | étcsokoládé

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Nagyvárosi kalandor a Volvótól
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom