Close
Tíz ok, amiért mindennap érdemes csokoládét enni

Tíz ok, amiért mindennap érdemes csokoládét enni

Ha minőségi, magas kakaótartalmú étcsokoládét eszünk, jót teszünk az egészségünkkel, ugyanis tele van rosttal és értékes ásványi anyagokkal. Összegyűjtöttünk tíz okot, ami miatt érdemes mindennap fogyasztanunk belőle.

Segít leküzdeni a fáradtságot és a szorongást

A csokoládé magnézium-tartamának köszönhetően fokozza az energiaszintet, csökkenti a fáradtságot, a szorongást, sőt még a depressziót és a hangulatingadozásokat is mérsékli.

Javítja a vérkeringést

A Harvard Egyetem 2008-as vizsgálatában a résztvevők két hétig étcsokoládét is fogyasztottak minden egyes nap. Az eredmények szerint fokozódott az agyuk vérellátása, csökkent a vérrögök kialakulásának kockázata, ezáltal szívroham előfordulásának valószínűsége.

Jobbak leszünk matekból

Brit pszichológusok tanulmánya szerint a flavanolok, vagyis a csokoládéban található flavonoidok egyik fajtája segít a számolásban, ez pedig hozzájárul a diákok teljesítményének fokozásához dolgozatírást megelőzően.

Védi az arcbőrt

Az előbb említett flavonolok hozzájárulnak az arcbőr természetes védekezőképességének fokozásához is, javítják a bőr anyagcseréjét, hidratáltságát és elősegítik a káros UV-sugárzások elleni védekezést.

Segíthet a köhögés enyhítésében

A csokoládéban található terbromin csökkenti az agy azon részének aktivitását, amely a köhögési rohamok kiváltásáért felel.

Serkenti a gondolkodást

Az American Journal of Clinical Nutrition nemrégiben megjelent tanulmánya megállapította, hogy a flavanol rendszeres fogyasztásával fokozható a koncentráció, fejlődik a memória.

Feldobja a szerelmi életet

Az étcsokoládé fenetil-amin nevű vegyülete elősegíti az endorfinok felszabadulását, aminek köszönhetően szerelmesebbnek érezhetjük magunkat, mint valaha.

Védi az agysejteket

A Johns Hopkins Egyetem kutatói szerint az étcsokoládé védi az agysejteket, csökkenti az agyvérzés előfordulásának kockázatát.

Évekkel növeli a várható élettartamot

A harvardi szakértők kutatása szerint a rendszeres csokoládé-fogyasztás két évvel növeli a várható élettartamot. Erre tökéletes példa Jeanne Louise Calment, a világ egyik legidősebb nője, aki 122 évet élt. Saját bevallása szerint hetente több mint egy kiló étcsokoládét evett.

(Forrás: Mindfood, fotók: Getty)

egészséges | étcsoki | egészség | étcsokoládé | csoki

FOLYTASD EZZEL

Ezekért a tejes kólákért őrül meg most éppen a világ

Hét ország, hét fantasztikus karácsonyi étel

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram