Egy alumíniumkerítésben is visszaköszönhet a faerezet szépsége

A fa mint kerítés-alapanyag régóta használatos, hiszen könnyen elérhető és megmunkálható, változatosan alakítható, festhető, így az egyedi igényekre szabható.

 

Egy deszkakerítés lehet egyszerű, igénytelen, de lehet nívós, díszes és rendkívül esztétikus is, attól függően, hogy mi a célja. Ha az anyag szépsége miatt esik rá a választásod, de tisztában vagy a magas karbantartási igényével, és emiatt erősen gondolkodsz másik alternatíván, ne keress tovább! Az alumínium fa hatású kerítés lesz a tökéletes választás! Hogy miért, azt megtudhatod a cikkünkből!

 

Kerítésfestés? Felejtsd el!

 

A legtöbb ingatlantulajdonos nem lelkesedik a házat és a környezetét érintő különféle karbantartási munkákért, de kénytelen elvégezni vagy elvégeztetni, ha nem szeretne idővel még többet áldozni rá. Mert az elmaradt, el nem végzett felújítások, állagmegóvások benyújtják a számlát, csak később jóval nagyobbat.

 

Egy fakerítést 1-2 évente csiszolni és festeni szükséges, csak így őrizhető meg a szerkezet szépsége és épsége, akárcsak más hagyományos kerítés-alapanyagok esetében. Ez időt, fáradságot és pénzt igényel, az évek folyamán, 15-20 év élettartamra vetítve jókora összeget.

 

Ha összeveted a korszerű gondozásmentes alapanyagok magasabb kezdeti árával, már nem is akkora a különbség, megéri beruházni egy alacsony karbantartási igényű alternatívába. És a fa szépségéről sem kell lemondanod, ugyanis létezik famintázatú alumíniumkerítés.

 

Lehet-e egyedi egy alukerítés?

 

Az egyszerű formavilágú, letisztult megjelenésű alumíniumkerítések nagyszerűen illenek a napjainkban trendinek számító minimalista modern épületekhez, azonban sokakban merül fel velük kapcsolatban a kérdés, hogy vajon nem túlzottan uniformizáltak-e.

 

Az alu kerítésrendszerek lehetőséget adnak a profilok bizonyos fokú variálására, így egyedi kerítéseket alkothatunk belőlük. Rakhatók vízszintesen vagy függőlegesen a tetszőleges magasságig, különböző szélességű lécközökkel vagy a magánszféra védelmében szorosan egymás mellé illesztve, zártan. És telepíthetők beton- vagy kőlábazatra, illetve kerítéslábazat nélkül is.

 

Színben is többféle variáció lehetséges, és különböző faminták közül választhatjuk ki a nekünk megfelelőt. A harmónia érdekében hangoljuk össze az épület és a kerítések, valamint az egyéb kerti építmények színvilágát!

 

Tartós kerítés a fa szépségével

 

A Kerítés Profil alumínium kerítésrendszerei között találunk famintázatú változatokat, amelyek a természetes fa szépségét kínálják az alukerítések minden előnyével, többek között a hosszú élettartammal.

 

Ha ezt választod, az időjárásnak maximálisan ellenálló kerítés birtokosa lehetsz, amely nem fakul, nem vetemedik, és amelyet nem fenyeget a gombásodás, a kártevők, sőt még a hagyományos fémkerítések fő ellensége, a rozsda sem. Karbantartása egyszerű, elég, ha évente egyszer slaggal lemosod a portól.

 

Találd meg a családi házad stílusához illő famintás alumíniumkerítést, és 15-20 évig garantáltan nem lesz rá gondod!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom