Close
Egy betonhoz írt haiku ez a brazil lakás

Egy betonhoz írt haiku ez a brazil lakás

Rendkívül szigorú, alakilag költött verselés egy fenomenálisan felújított lakás képében.

A brazil Debaixo do Bloco építésziroda újította fel ezt a hatvanas években épült lakást, méghozzá úgy, hogy előhozták az eddig láthatatlan textúrákat. Így lépett a porondra egy nagyon domináns betonfal, melyben egy geometrikus átjáróval kétszobás nappalit alakítottak ki. Modernizmus és brutalizmus tökéletes keveredése lett a végeredmény, melyben a kortárs és a retró elemek remek harmóniában találkoznak.

Az építészek igyekeztek a brazil építészet legjavát megmutatni ebben a felújított lakásban úgy, hogy a mai kor igényeit is maradéktalanul kielégítsék. Az eklektikus terekben így sok a kontraszt – például a fekete, üveg gardróbszekrény, a látszóbeton részek, a harmincas évekre emlékeztető fabútorok és a hófehér konyhapult –, de pont ezektől annyira izgalmas és vibrálóan kreatív a lakás.

Szívesen eltöltenénk itt pár hetet home office-ban. És egy tea mellett akár írnánk is egy haikut.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Joana France) 

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom