Close
Egy betonhoz írt haiku ez a brazil lakás

Egy betonhoz írt haiku ez a brazil lakás

Rendkívül szigorú, alakilag költött verselés egy fenomenálisan felújított lakás képében.

A brazil Debaixo do Bloco építésziroda újította fel ezt a hatvanas években épült lakást, méghozzá úgy, hogy előhozták az eddig láthatatlan textúrákat. Így lépett a porondra egy nagyon domináns betonfal, melyben egy geometrikus átjáróval kétszobás nappalit alakítottak ki. Modernizmus és brutalizmus tökéletes keveredése lett a végeredmény, melyben a kortárs és a retró elemek remek harmóniában találkoznak.

Az építészek igyekeztek a brazil építészet legjavát megmutatni ebben a felújított lakásban úgy, hogy a mai kor igényeit is maradéktalanul kielégítsék. Az eklektikus terekben így sok a kontraszt – például a fekete, üveg gardróbszekrény, a látszóbeton részek, a harmincas évekre emlékeztető fabútorok és a hófehér konyhapult –, de pont ezektől annyira izgalmas és vibrálóan kreatív a lakás.

Szívesen eltöltenénk itt pár hetet home office-ban. És egy tea mellett akár írnánk is egy haikut.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Joana France) 

beton | építészet | lakás | brazil | ház

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram