Close
A hullámok pusztító ereje és kecsessége egyesül ebben a stílusos házban

A hullámok pusztító ereje és kecsessége egyesül ebben a stílusos házban

Kemény, mert beton. Kecses, mert hullámzik a levegőben. Szép, mert különleges és lenyűgözően stílusos.

Óriási, hullámzó betontetőt kapott ez a Csendes-óceánra néző ház Chilében a számos díjjal elismert tokiói Ryue Nishizawa építésziroda jóvoltából. A Los Vilos-ban, közvetlenül az óceánparton épült ház vonalai a körülötte lévő táj pontos kontúrját adják: a nyersen durva, sziklás hegyeké, melyeken megtörnek a habos, nagy óceáni hullámok.

A hullámzó tető leér a földig, majd finoman elválasztja a teret külön egységekre. Igazából nincsenek is falak, csak tető, talaj és természet; ezek jelölik ki a modern, brutalista villa formáját. A házban három fő egység található: egy szauna a bejáratnál, egy nappali és háló középen, valamint hátul egy konyha, étkező és egy terasz – ott emelkedik fel a tető, hogy betakarja a kültéri teraszt.

Nyers, rideg, erős és mégis bámulatos munka, ami már inkább közelít kortárs műalkotáshoz, mint hagyományos házhoz. Nagyon jól menne hozzá Debussy: A tenger című klasszikusa.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Cristobal Palma) 

FOLYTASD EZZEL
Meredeken néz le az óceánra ez a szuperstílusos Airbnb-kabin
Mától megnyílt a Néprajzi Múzeum a Városligetben, és már díjat is kapott!
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom