Close
A hullámok pusztító ereje és kecsessége egyesül ebben a stílusos házban

A hullámok pusztító ereje és kecsessége egyesül ebben a stílusos házban

Kemény, mert beton. Kecses, mert hullámzik a levegőben. Szép, mert különleges és lenyűgözően stílusos.

Óriási, hullámzó betontetőt kapott ez a Csendes-óceánra néző ház Chilében a számos díjjal elismert tokiói Ryue Nishizawa építésziroda jóvoltából. A Los Vilos-ban, közvetlenül az óceánparton épült ház vonalai a körülötte lévő táj pontos kontúrját adják: a nyersen durva, sziklás hegyeké, melyeken megtörnek a habos, nagy óceáni hullámok.

A hullámzó tető leér a földig, majd finoman elválasztja a teret külön egységekre. Igazából nincsenek is falak, csak tető, talaj és természet; ezek jelölik ki a modern, brutalista villa formáját. A házban három fő egység található: egy szauna a bejáratnál, egy nappali és háló középen, valamint hátul egy konyha, étkező és egy terasz – ott emelkedik fel a tető, hogy betakarja a kültéri teraszt.

Nyers, rideg, erős és mégis bámulatos munka, ami már inkább közelít kortárs műalkotáshoz, mint hagyományos házhoz. Nagyon jól menne hozzá Debussy: A tenger című klasszikusa.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Cristobal Palma) 

japán | szauna | csendes-óceán | chile | beton

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram