Ebben az amerikai városban alig négyszáz forintért is ingatlanhoz lehet jutni

A marylandi Baltimore életre szóló üzleti lehetőséget kínál: magánszemélyek vásárolhatnak ingatlant egyetlen dollárért, azaz átszámítva 370 forintért. 

Jelenleg több száz üres ingatlan van a baltimore-i önkormányzat birtokában, egy nemrégiben elfogadott program keretében ezeket árusítanák ki hihetetlen áron, csupán egyetlen dollárért.

A BuyIntoBmore nevű kezdeményezés értelmében a listán szereplő ingatlanokat egy dollárért vásárolhatják meg azok a személyek, akik az otthonokat elsődleges lakóhelyükként tervezik használni. Az ötven főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató nonprofit szervezetek ezer, míg az ennél több alkalmazottal működő szervezetek háromezer dollárt fizetnének.

Az egy dolláros lakások megszerzésének van néhány feltétele.

A vásárlóknak el kell kötelezniük magukat az ingatlan helyreállítása mellett, és legalább kilencvenezer dolláros megtakarítással kell rendelkezniük. Az érdeklődők április 1-jén kezdhették meg a pályázatok benyújtását, amelyek feldolgozása folyamatosan zajlik.

Az ingatlanokat akkor ítélik oda, ha a pályázó sikeresen átesett az átvilágítási folyamaton. Ha ugyanarra az ingatlanra több pályázatot is benyújtott, és mindenki sikeresen vette az első akadályt, az elbírálás a pályázat beérkezésének sorrendjében történik meg.

Nem ez az első alkalom, hogy az amerikaiak meglepő módon juthatnak ingatlanokhoz. Baltimore az 1970-es években is kísérletezett egy hasonló programmal, a New Jersey állambeli Newark pedig idén januárban sorsolás útján választotta ki azokat a lakosokat, akik szintén egy dolláros otthonhoz juthattak hozzá.

(Forrás: Architectural Digiest, fotók: Getty)

baltimore | usa | egy dolláros ingatlan

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom