Egy igazán különleges alapanyag, a világító festék

Lakásfelújítás során előbb vagy utóbb elérkezik az a pont, amikor végzünk a legfontosabb munkafolyamatokkal, és már csak a helyiségek dekorálása van hátra. Erre számos különböző módszer létezik, melyek között vannak igazán különlegesek is.

Ezek közé tartozik többek között a világító festék alkalmazása is, amit természetesen nem kell felkenni a teljes falfelületre. A lényeg, hogy az ízlésünknek és az adott helyiségnek megfelelő motívumokat fessünk fel vele a falra - a gyerekszobában például nagyon jól mutatnak a csillagok.

Ha ezek után biztos vagy abban, hogy ezzel szeretnéd dekorálni az otthonodat, akkor látogass el a MesterekFutára dekorációs termékei menüpontjába, ahol megtalálod a Taika Glow világító festékét, ami sötétben 6 órán keresztül látható, majd a fény hatására újratöltődik.

Hol célszerű alkalmazni a világító festéket?

Igazából bárhol használhatjuk ezt a különleges alapanyagot, hiszen nincs kőbe vésett szabály arra vonatkozóan, hogy hova lehet felkenni. A gyakorlat azt mutatja, hogy általában a gyerekszobában szokás alkalmazni, ahol nem csak dekoratív célokat szolgálnak a világító motívumok.

A legtöbb kisgyerek fél a sötétben, emiatt pedig nehezen alszik el vagy felriad éjszaka. Ennek elkerülése érdekében a szülők felkapcsolva hagyják nekik az éjjeliszekrényen lévő lámpát, de azzal meg az a gond, hogy túl erős a fénye. Sokkal jobb megoldás, ha a Taika Glow festéket használva világító formákat festünk a falra, melyek hatására nem lesz koromsötét a szobában, viszont nem lesz túl világos sem.

Remek megoldás, ha például csillagokat festünk a mennyezetre, de sokan azt csinálják, hogy a villanykapcsolók körül is használják. Így ugyanis, ha a csemeténk felkel, hogy kimenjen a mosdóba, akkor látni fogja, hogy hol kell felkapcsolni a lámpát. Természetesen, ha mi is sokat megyünk ki éjjel a WC-re, akkor ezt a hálószobában is meg tudjuk csinálni.

Hogyan alkalmazzuk a festéket?

Ha jó kézügyességgel áldott meg minket az élet, és elég magabiztosnak érezzük magunkat, akkor bátran felfesthetjük a motívumokat szabad kézzel. Ha azonban épp az ellenkezője igaz, vagy biztosra szeretnénk menni, akkor az alkotáshoz használhatunk sablonokat is.

Ez esetben csak arra kell figyelnünk, hogy ne várjuk meg, míg a festék teljesen megszárad, még azelőtt szedjük le a sablont. Ha ugyanis erről megfeledkezünk, akkor azzal együtt lehúzhatjuk a festéket is.

Meddig világít a sötétben?

Annak érdekében, hogy tökéletes hatást érjünk el, érdemes több - legalább kettő vagy akár három - rétegben felvinni az anyagot. Így fogja ugyanis teljesíteni a festék azt az ígéretet, miszerint 6 órán keresztül világít a sötétben.

Ha napközben nemcsak természetes fény éri a festéket, hanem lámpával külön rávilágítunk, akkor azzal elérhetjük, hogy hamarabb feltöltődjön, utána pedig hosszabb ideig világítson.

Bízunk benne, hogy meghoztuk a kedvedet ahhoz, hogy kipróbáld a Taika Glow világító festékét. Ha igen, akkor irány a MesterekFutára webshop, ahol akár már ma meg tudod rendelni!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom