Egy kis útmutató a mosdókagyló kiválasztásához

Amennyiben sorra kellene venni azokat a fürdőszobai kiegészítőket, szanitereket, melyek a legnagyobb jelentőséggel bírnak, akkor minden bizonnyal többek között a mosdókagyló is szerepelne ezen a listán.

 

Elvégre anélkül nehezen lehetne megoldani olyan alapvető tevékenységeket, mint amilyen például az arctisztítás vagy a fogmosás. Manapság meglehetősen széles kínálatból választhatunk, aminek rengeteg előnye van, ugyanakkor a bő választék komoly dilemma elé is állíthat bennünket.

Elég csak megtekinteni a Global Viva Market mosdókagyló kínálatát, hogy lássuk, milyen sokféle különböző kialakítású modell közül választhatunk. Mai cikkünkben a döntés meghozásában kívánunk segíteni néhány hasznos gondolattal, tudnivalóval.

Beépíthető vagy különálló legyen a mosdókagyló?

Mindenekelőtt azt érdemes eldönteni, hogy milyen típusú mosdókagylót szeretnénk. E tekintetben általában az egyéni ízlésünk, illetve az otthonunk már kialakult vagy kialakulófélben lévő stílusa a mérvadó.

És persze a megfelelő típus kiválasztását érdemes a praktikum szempontjából is megfontolni. A beépített mosdókagylók a beépítés miatt helyet vesznek el a mosdószekrényből, így annak felső része nem, vagy csak korlátozottan pakolható, például apróbb tárgyakkal.

Ezzel szemben, ha különálló típust választunk, akkor van lehetőség arra, hogy a mosdókagyló kicsit feljebb kerüljön elhelyezésre. Alatta pedig így elfér egy olyan szekrény, ami teljes egészében lehetőséget ad a tárgyak tárolására, rendszerezésére.

Még egy fontos kérdés: hol lesz elhelyezve?

Természetesen mielőtt bármelyik mosdókagylót kiválasztanánk azt is célszerű átgondolnunk, hogy hol és hogyan tudjuk elhelyezni.

Manapság ugyanis a hagyományos, fal síkjánál elhelyezhető típusok mellett rendelkezésre állnak a sarokba szerelhető változatok is. Ezek különösen a kis alapterülettel rendelkező fürdőszobákban tesznek jó szolgálatot, ahol fontos, hogy helytakarékosan tervezzük meg a berendezést.

A méret tekintetében is van választási lehetőségünk, ami szintén nagy előny, hiszen a szűkebb fürdőkben sok helyet megspórolhatunk egy kisebb fajtával.

Milyen legyen a mosdókagyló formája?

Nemcsak a mosdókagyló kialakítását, elhelyezését és méretét érdemes megtervezni, hanem annak formáját is. Szögleteset, kerek, illetve gondola formájú típust is választhatunk attól függően, hogy melyik nyeri el a tetszésünket, illetve melyik illik a legjobban a környezetbe.

Ne hamarkodjuk el a döntést!

Egy mosdókagyló megvásárlása mindig hosszú távra szól, hiszen egyikünk sem szeretné lecserélni egy-két év múlva. Éppen ezért fontos, hogy ne hamarkodjuk el a döntést, gondoljuk át alaposan a lehetőségeinket, igényeinket, és kizárólag olyan kínálatban nézelődjünk, ahol magas minőségű szanitereket találunk.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom