Egy presszókávé áráért lehet házad Szicíliában

Lassan már hagyománnyá válnak Olaszországban az egy euróért kínált házak.

Ha a korábbi akciók közül – melyek nem mindegyike bizonyult feltétlenül igaznak – egyet sem sikerült elcsípni, akkor itt a következő lehetőség új életet kezdeni Itáliában. A meseszép környezetben fekvő Salemi városában ugyanis néhány tucat, romos állapotú ingatlant hirdetnek meg árverésre egyeurós indulóáron – írja a CNN Travel.

1968-ban egy földrengés elpuszította a szicíliai Bellice-völgy egyes területeit, a katasztrófa következtében pedig legalább négyezer ember hagyta el Salemit. A város népességszáma ezt követően soha sem tudott igazán helyrebillenni, ezért Domenico Venuti polgármester azt reméli a következő hónaptól induló kezdeményezéstől, hogy segít valamelyest növelni a település lélekszámát.

"Mielőtt meghirdettük az akciót, rendbe tettük az óvárost, ahol a düledező házak állnak. Az utaktól kezdve egészen a szennyvízrendszerig korszerűsítettük az infrastruktúrát és a szolgáltatásokat" – mondta a tizenegyezer fős város polgármestere, majd hozzátette, hogy Salemi most már készen áll a következő lépésre.

Ez pedig a házak értékesítése lesz. Néhány lakás ugyan meglehetősen ramaty állapotban van és jelentős ráfordítást igényel, de akadnak olyanok is, melyeket biztosan jó áron fognak eladni.

A Covid–19-cel kapcsolatos aggályok miatt a vevőnek nem szükséges személyesen jelen lennie az ajánlattételnél, de a szerződéskötés előtt be kell mutatnia a felújítással kapcsolatos terveit. Egy személy akár több házat is vásárolhat, de minden vevőnek háromezer euró (kb. 1,1 millió forint) kauciót kell fizetnie, amelyet visszatérítenek, amennyiben a felújítás három éven belül befejeződik.

Aki pedig az ingatlanját panzióvá vagy egyéb tipusú vállalkozáshoz alakítja át, adókedvezményben részesül. Jelentkezni itt lehet. 

Ez is érdekelhet:

Egyeurós házak tulajdonosai mesélik el, milyen az olasz álom a valóságban

Egy euróért házat venni a világ egyik legvágyottabb országában olyan dealnek hangzik, amit senki nem akarna kihagyni. Meg persze olyannak, amiben nagyon sok az apró betűs rész. Friss olaszház-tulajdonosok mesélnek, mi történt azután, hogy megvették egy euróért az olasz álmot.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

olaszország | árverés | költözés | ingatlan | ajánlat

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom