Nagyon sokat fizet egy olasz falu azért, hogy ott kezdj új életet

Összesen 44 ezer eurónyi (tizenhat millió forintnyi) támogatáshoz lehet jutni.

Mostanában visszafogottabb lelkesedéssel állunk hozzá az egymás után érkező, Költözz ide! címszóval ellátott itáliai álomajánlatokhoz, de a legutóbbi elég csábítóan hangzik.

A festői Abruzzo régió hegyei között rejtőzik az aprócska Santo Stefano di Sessanio, melynek vezetése szeretné megfiatalítani a falu lakosságát. A bájos településen jelenleg mindössze 115-en élnek, akik közül negyvenegyen betöltötték a hatvanötöt, húszévesnél fiatalabb lakosból csupán tizenhármat találni. A helyi tanács szerint ez az állapot nem éppen ideális, ezért tenni kell valamit a terület "fenntartható és tartós fejlődésének biztosítása" érdekében.

Az új lakók odacsábítását egy nemrég indult projekttel kezdik: évente nyolcezer eurót (majdnem hárommillió forintot) fizetnek annak, aki új életet kezdene a délkelet-olaszországi idillben.

Ezt a pénzt havi részletekben utalják át három éven keresztül, de a friss Santo Stefano di Sessanió-i lakcímkártyás az indulótőke mellé még ingatlant is kap, melyet jelképes összegért bérelhet majd. Kis kikötés, hogy a pályázó legalább tizennyolc és legfeljebb negyvenéves legyen, de érkezhet akár külföldről is.

Az újonnan érkezőnek vállalnia kell, hogy legalább öt évig a faluban marad, és ott vállalkozást indít. Ehhez egy egyszeri, maximum húszezer eurós (7,3 millió forintos) támogatást is igénybe vehet. A vállalkozás alapításakor feltételként jelölik meg, hogy az olyan területeken működjön, melyeket a helyi tanács prioritásként határoz meg – ide tartozik például a turisztikai, a takarító, a karbantartó, a gyógyszerész vagy az élelmiszer-forgalmazó.

November 15-ig lehet jelentkezni.

Ez is érdekelhet:

Szinte a teljes lakbért kifizeti egy olasz kisváros, ha odaköltözünk

Ha valaki lakást vagy házat bérel a faluban, kétszáz eurós havi bérleti díj esetén százötvenet Teora önkormányzata áll.

(Forrás: CNBC, fotók: Pixabay)

vállalkozás | olaszorszég | odaköltözés | álom | Santo Stefano di Sessanio

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom