Close
Nagyon sokat fizet egy olasz falu azért, hogy ott kezdj új életet

Nagyon sokat fizet egy olasz falu azért, hogy ott kezdj új életet

Összesen 44 ezer eurónyi (tizenhat millió forintnyi) támogatáshoz lehet jutni.

Mostanában visszafogottabb lelkesedéssel állunk hozzá az egymás után érkező, Költözz ide! címszóval ellátott itáliai álomajánlatokhoz, de a legutóbbi elég csábítóan hangzik.

A festői Abruzzo régió hegyei között rejtőzik az aprócska Santo Stefano di Sessanio, melynek vezetése szeretné megfiatalítani a falu lakosságát. A bájos településen jelenleg mindössze 115-en élnek, akik közül negyvenegyen betöltötték a hatvanötöt, húszévesnél fiatalabb lakosból csupán tizenhármat találni. A helyi tanács szerint ez az állapot nem éppen ideális, ezért tenni kell valamit a terület “fenntartható és tartós fejlődésének biztosítása” érdekében.

Az új lakók odacsábítását egy nemrég indult projekttel kezdik: évente nyolcezer eurót (majdnem hárommillió forintot) fizetnek annak, aki új életet kezdene a délkelet-olaszországi idillben.

Ezt a pénzt havi részletekben utalják át három éven keresztül, de a friss Santo Stefano di Sessanió-i lakcímkártyás az indulótőke mellé még ingatlant is kap, melyet jelképes összegért bérelhet majd. Kis kikötés, hogy a pályázó legalább tizennyolc és legfeljebb negyvenéves legyen, de érkezhet akár külföldről is.

Az újonnan érkezőnek vállalnia kell, hogy legalább öt évig a faluban marad, és ott vállalkozást indít. Ehhez egy egyszeri, maximum húszezer eurós (7,3 millió forintos) támogatást is igénybe vehet. A vállalkozás alapításakor feltételként jelölik meg, hogy az olyan területeken működjön, melyeket a helyi tanács prioritásként határoz meg – ide tartozik például a turisztikai, a takarító, a karbantartó, a gyógyszerész vagy az élelmiszer-forgalmazó.

November 15-ig lehet jelentkezni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNBC, fotók: Pixabay)

odaköltözés | falu | álom | olaszorszég | vállalkozás

FOLYTASD EZZEL

Bezár az ország egyik legszebb fürdője is

Ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned a következő spanyolországi utadon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram