Close
4,5 millió forintot ad egy kansasi város, ha odaköltözünk

4,5 millió forintot ad egy kansasi város, ha odaköltözünk

Valószínűleg nem az Államok legfestőibb helye ez a tipikus amerikai kisváros, de talán érdemes elgondolkodni az ajánlatán.

Ugyanis a Kansas államban található 127 ezer fős városban elindult a Choose Topeka, azaz Válaszd Topekát elnevezésű kísérleti program – írja a CNN.

A krumplitermesztésben erős Shawnee megyei településen a gazdasági fejlesztéssel foglalkozó csoportok és a helyi munkáltatói alap adja össze a pénzt a kezdeményezésre,

melynek lényege, hogy tízezer dollárt fizetnek annak, aki kivesz egy lakást a városban, és tizenötezret annak, aki megvásárol vagy felújít egy házat Topekában.

Az első körben mintegy negyven-hatvan új topekai lakcímkártyát osztanak ki. A város jövendőbeli lakóinak a költözést követően egy évvel fizetik ki a pénzt, amit egyébként bármilyen, költözéssel járó költségre felhasználhatnak.

Egy egy vagy két hálószobás lakásnál négy-hét ezer, három-négy hálószobás esetén pedig tíz-tizenhat ezer dolláros költséggel kell kalkulálni, az ár természetesen függ az ingatlan lokációjától is.

A Kansas-folyó és a Shawnee-tó közelében található Topeka leghíresebb látnivalója az ismert kaszkadőr, Evel Knievel életének és munkásságának emléket állító múzeum, illetve az 1903-ban átadott, kilencvenhárom méter magas Kansas State Capitol épülete.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

kansas | amerika | topeka | város | fizet

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram