Close
4,5 millió forintot ad egy kansasi város, ha odaköltözünk

4,5 millió forintot ad egy kansasi város, ha odaköltözünk

Valószínűleg nem az Államok legfestőibb helye ez a tipikus amerikai kisváros, de talán érdemes elgondolkodni az ajánlatán.

Ugyanis a Kansas államban található 127 ezer fős városban elindult a Choose Topeka, azaz Válaszd Topekát elnevezésű kísérleti program – írja a CNN.

A krumplitermesztésben erős Shawnee megyei településen a gazdasági fejlesztéssel foglalkozó csoportok és a helyi munkáltatói alap adja össze a pénzt a kezdeményezésre,

melynek lényege, hogy tízezer dollárt fizetnek annak, aki kivesz egy lakást a városban, és tizenötezret annak, aki megvásárol vagy felújít egy házat Topekában.

Az első körben mintegy negyven-hatvan új topekai lakcímkártyát osztanak ki. A város jövendőbeli lakóinak a költözést követően egy évvel fizetik ki a pénzt, amit egyébként bármilyen, költözéssel járó költségre felhasználhatnak.

Egy egy vagy két hálószobás lakásnál négy-hét ezer, három-négy hálószobás esetén pedig tíz-tizenhat ezer dolláros költséggel kell kalkulálni, az ár természetesen függ az ingatlan lokációjától is.

A Kansas-folyó és a Shawnee-tó közelében található Topeka leghíresebb látnivalója az ismert kaszkadőr, Evel Knievel életének és munkásságának emléket állító múzeum, illetve az 1903-ban átadott, kilencvenhárom méter magas Kansas State Capitol épülete.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom