Close
Újabb kihagyhatatlannak tűnő ajánlat csalogat Olaszországba

Újabb kihagyhatatlannak tűnő ajánlat csalogat Olaszországba

Egyhetes ingyenszállással csábít egy bájos falucska.

Mostanában egyre-másra érkeznek Itáliából a rendhagyó lehetőségek az egyeurós házaktól kezdve a fizetett nyaralásig. Némelyikről aztán később kiderült, hogy nem teljesen fedi a valóságot, úgyhogy érdemes fenntartásokkal kezelni az ölünkbe hulló álomszerű alternatívákat. Ezúttal egy elnéptelenedés ellen küzdő olasz falu, San Giovanni vezetése gondolta úgy, hogy ingyenes szállásajánlattal lendítené fel az apró település idegenforgalmát.

A Molise régióban található bájos kis hely eddig valamiért elkerülte a turisták figyelmét, pedig gyönyörű környezetben fekszik, és pazar lokációjú: Róma és Nápoly is két óra alatt elérhető onnan, az Adriai-tenger és az Appennin-hegység sincs messze. San Giovanniban ráadásul mintha megállt volna az idő, a helyet a tradicionális terek és ősi épületek uralják.

A település elöljárói szeretnék felrázni a turizmust, ennek érdekében pedig igencsak vonzó ajánlattal álltak elő: július és szeptember között összesen negyven, egyhetes ingyenszállást biztosítanak a faluba érkezőknek San Giovanni három elbűvölő házában.

A Regalati il Molise (nagyjából: Adj magadnak Molise-t) néven indult, egy helyi újságíró fejéből kipattant ötlettől azt remélik, hogy hatással lesz a régió további szolgáltatásaira is, azaz a látogatók megismerik a helyi kultúrát, a környék nevezetességeit, és persze a gasztronómiáját.

Még csak néhány napja hirdették meg az ajánlatot, de máris hatalmas sikerrel fut: százával jelentkeztek az érdeklődők szerte Európából. Az ingyenes szállásokra bárki pályázhat, aki még nem lakott Molise-ban, és nincs arrafelé rokona vagy ingósága. Egy adatlapot kell kitöltenie, és többek között azt is leírnia, miért akarja felfedezni a régiót. Amennyiben a projekt a későbbiekben sikeres lesz, további településekre is kiterjesztik.

Bár Molise kevésbé ismert területnek számít, 2019-ben felkeltette a nagynevű The New York Times figyelmét: a magazin beválogatta az 52 hely, ahová el kell jutnod összeállításába. Mi is megírtuk, hogy tavaly pedig hétszáz eurót ajánlottak az odaköltözőknek. 

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Insider, fotók: Getty Images, Unsplash)

szállás | olaszország | San Giovanni | molise | régió

FOLYTASD EZZEL

Mától újra lehet síelni Magyarország egyik kedvenc síarénájában

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram