Close
Újabb kihagyhatatlannak tűnő ajánlat csalogat Olaszországba

Újabb kihagyhatatlannak tűnő ajánlat csalogat Olaszországba

Egyhetes ingyenszállással csábít egy bájos falucska.

Mostanában egyre-másra érkeznek Itáliából a rendhagyó lehetőségek az egyeurós házaktól kezdve a fizetett nyaralásig. Némelyikről aztán később kiderült, hogy nem teljesen fedi a valóságot, úgyhogy érdemes fenntartásokkal kezelni az ölünkbe hulló álomszerű alternatívákat. Ezúttal egy elnéptelenedés ellen küzdő olasz falu, San Giovanni vezetése gondolta úgy, hogy ingyenes szállásajánlattal lendítené fel az apró település idegenforgalmát.

A Molise régióban található bájos kis hely eddig valamiért elkerülte a turisták figyelmét, pedig gyönyörű környezetben fekszik, és pazar lokációjú: Róma és Nápoly is két óra alatt elérhető onnan, az Adriai-tenger és az Appennin-hegység sincs messze. San Giovanniban ráadásul mintha megállt volna az idő, a helyet a tradicionális terek és ősi épületek uralják.

A település elöljárói szeretnék felrázni a turizmust, ennek érdekében pedig igencsak vonzó ajánlattal álltak elő: július és szeptember között összesen negyven, egyhetes ingyenszállást biztosítanak a faluba érkezőknek San Giovanni három elbűvölő házában.

A Regalati il Molise (nagyjából: Adj magadnak Molise-t) néven indult, egy helyi újságíró fejéből kipattant ötlettől azt remélik, hogy hatással lesz a régió további szolgáltatásaira is, azaz a látogatók megismerik a helyi kultúrát, a környék nevezetességeit, és persze a gasztronómiáját.

Még csak néhány napja hirdették meg az ajánlatot, de máris hatalmas sikerrel fut: százával jelentkeztek az érdeklődők szerte Európából. Az ingyenes szállásokra bárki pályázhat, aki még nem lakott Molise-ban, és nincs arrafelé rokona vagy ingósága. Egy adatlapot kell kitöltenie, és többek között azt is leírnia, miért akarja felfedezni a régiót. Amennyiben a projekt a későbbiekben sikeres lesz, további településekre is kiterjesztik.

Bár Molise kevésbé ismert területnek számít, 2019-ben felkeltette a nagynevű The New York Times figyelmét: a magazin beválogatta az 52 hely, ahová el kell jutnod összeállításába. Mi is megírtuk, hogy tavaly pedig hétszáz eurót ajánlottak az odaköltözőknek. 

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Insider, fotók: Getty Images, Unsplash)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom