Havonta hétszáz eurót fizet egy gyönyörű olasz régió, ha odaköltözünk

Mindent feladni és egy bájos dél-olaszországi vidékre költözni, majd ott egy kis faluban vállalkozást indítani – ez nem egy film forgatókönyve, hanem az életé.

És ha még hozzátesszük, hogy mindehhez havi hétszáz eurós gázsit, pontosabban alaptőkét kapunk, akkor tényleg nem sok értelme van hezitálni a nem mindennapi ajánlaton – írja a Guardian. Az Abruzzo és Puglia közé eső, két természetvédelmi területtel rendelkező Molise régióban kezdhetünk új életet, ahol halászfalvak, hegytetőre épült kisvárosok, történelmi romok és kevésbé zsúfolt tengerpartok várnak.

Mivel a területet az elnéptelenedés veszélye fenyegeti, a fiatalok máshol kerestek boldogulási lehetőséget, a születésszám vészesen csökken, ezért a döntéshozók azt találták ki, hogy három éven át havonta hétszáz eurót fizetnek azoknak, akik a környék valamelyik településére költöznek.

Az Itália rejtett kincsei közé sorolt Molise konkrétan Olaszország azon vidéke, amely a legtöbb lakost veszítette el az elmúlt években, jelenleg csupán 305 ezer főnek szól a lakcímkártyája ebbe a régióba.

A csavar a történetben annyi, hogy az újonnan érkezőnek a három esztendő alatt bezsebelhető összesen 25 ezer euróért kötelező vállalkozást indítania egy kétezernél kevesebb lakosú városkában (jelenleg 136 ilyen található arrafelé).

A cél nem csupán a lakosság számának növelése, hanem a körülmények javítása, éppen ezért a települések havi tízezer eurót kapnak az infrastruktúra és a helyi kulturális élet fejlesztésére.

Az önkormányzatok természetesen szigorúan ellenőrzik majd, hogy a vállalkozó tényleg beindította-e az üzletét (legyen az kávézó, étterem, írószerbolt vagy pékség) és létesített-e állandó lakhelyet a kiszemelt településen. Ha a program sikeresnek bizonyul, az érintettek további támogatásra számíthatnak.

A pályázati kiírást szeptember 16-án teszik nyilvánossá, onnantól kezdve hatvan nap áll majd az érdeklődők rendelkezésére a kérelem benyújtására.

Ez is érdekelhet:

Egy euróért lehetünk háztulajdonosok egy szardíniai faluban

És ez egyáltalán nem vicc, bár természetesen akad egy kis csavar a történetben. Az új tulajdonosnak három éven belül meg kell kezdenie a felújítást.

(Fotó: Unsplash)

nagy sztori | költözés | 700 euró | molise | lehetőség

FOLYTASD EZZEL

Exkluzív élmény vár a Bazilika lábánál – Megnyílt a The—Bar Giftshop Pop-up Store

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Különleges programok a Balatonnál decemberben! Kattints a részletekért!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom