Close
Egy presszókávé áráért lehet házad Szicíliában

Egy presszókávé áráért lehet házad Szicíliában

Lassan már hagyománnyá válnak Olaszországban az egy euróért kínált házak.

Ha a korábbi akciók közül – melyek nem mindegyike bizonyult feltétlenül igaznak – egyet sem sikerült elcsípni, akkor itt a következő lehetőség új életet kezdeni Itáliában. A meseszép környezetben fekvő Salemi városában ugyanis néhány tucat, romos állapotú ingatlant hirdetnek meg árverésre egyeurós indulóáron – írja a CNN Travel.

1968-ban egy földrengés elpuszította a szicíliai Bellice-völgy egyes területeit, a katasztrófa következtében pedig legalább négyezer ember hagyta el Salemit. A város népességszáma ezt követően soha sem tudott igazán helyrebillenni, ezért Domenico Venuti polgármester azt reméli a következő hónaptól induló kezdeményezéstől, hogy segít valamelyest növelni a település lélekszámát.

“Mielőtt meghirdettük az akciót, rendbe tettük az óvárost, ahol a düledező házak állnak. Az utaktól kezdve egészen a szennyvízrendszerig korszerűsítettük az infrastruktúrát és a szolgáltatásokat” – mondta a tizenegyezer fős város polgármestere, majd hozzátette, hogy Salemi most már készen áll a következő lépésre.

Ez pedig a házak értékesítése lesz. Néhány lakás ugyan meglehetősen ramaty állapotban van és jelentős ráfordítást igényel, de akadnak olyanok is, melyeket biztosan jó áron fognak eladni.

A Covid–19-cel kapcsolatos aggályok miatt a vevőnek nem szükséges személyesen jelen lennie az ajánlattételnél, de a szerződéskötés előtt be kell mutatnia a felújítással kapcsolatos terveit. Egy személy akár több házat is vásárolhat, de minden vevőnek háromezer euró (kb. 1,1 millió forint) kauciót kell fizetnie, amelyet visszatérítenek, amennyiben a felújítás három éven belül befejeződik.

Aki pedig az ingatlanját panzióvá vagy egyéb tipusú vállalkozáshoz alakítja át, adókedvezményben részesül. Jelentkezni itt lehet. 

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

ajánlat | árverés | költözés | licit | ingatlan

FOLYTASD EZZEL

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram