Close
Egy presszókávé áráért lehet házad Szicíliában

Egy presszókávé áráért lehet házad Szicíliában

Lassan már hagyománnyá válnak Olaszországban az egy euróért kínált házak.

Ha a korábbi akciók közül – melyek nem mindegyike bizonyult feltétlenül igaznak – egyet sem sikerült elcsípni, akkor itt a következő lehetőség új életet kezdeni Itáliában. A meseszép környezetben fekvő Salemi városában ugyanis néhány tucat, romos állapotú ingatlant hirdetnek meg árverésre egyeurós indulóáron – írja a CNN Travel.

1968-ban egy földrengés elpuszította a szicíliai Bellice-völgy egyes területeit, a katasztrófa következtében pedig legalább négyezer ember hagyta el Salemit. A város népességszáma ezt követően soha sem tudott igazán helyrebillenni, ezért Domenico Venuti polgármester azt reméli a következő hónaptól induló kezdeményezéstől, hogy segít valamelyest növelni a település lélekszámát.

“Mielőtt meghirdettük az akciót, rendbe tettük az óvárost, ahol a düledező házak állnak. Az utaktól kezdve egészen a szennyvízrendszerig korszerűsítettük az infrastruktúrát és a szolgáltatásokat” – mondta a tizenegyezer fős város polgármestere, majd hozzátette, hogy Salemi most már készen áll a következő lépésre.

Ez pedig a házak értékesítése lesz. Néhány lakás ugyan meglehetősen ramaty állapotban van és jelentős ráfordítást igényel, de akadnak olyanok is, melyeket biztosan jó áron fognak eladni.

A Covid–19-cel kapcsolatos aggályok miatt a vevőnek nem szükséges személyesen jelen lennie az ajánlattételnél, de a szerződéskötés előtt be kell mutatnia a felújítással kapcsolatos terveit. Egy személy akár több házat is vásárolhat, de minden vevőnek háromezer euró (kb. 1,1 millió forint) kauciót kell fizetnie, amelyet visszatérítenek, amennyiben a felújítás három éven belül befejeződik.

Aki pedig az ingatlanját panzióvá vagy egyéb tipusú vállalkozáshoz alakítja át, adókedvezményben részesül. Jelentkezni itt lehet. 

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Vízágyúkat kellett bevetni, annyian tüntetnek a kötelező védettségi igazolvány ellen Triesztben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom