Egy stílusos pergolával szinte az egész életünket áthelyezhetjük a szabadba

Kiülni a szabadba a jó idő beköszöntével velünk született igény, a karnyújtásnyira lévő természetet viszont lényegesen tovább élvezhetjük egy kiváló minőségű pergola jótékony árnyai alatt. A mai legkorszerűbb pergolák stílusban és méretben is tökéletesen rugalmasak, az estéket pedig hangulatvilágítással és lágy zenével teszik teljessé.    

Ellenállhatatlan erővel tört be a tavasz az életünkbe idén, és ugyanilyen ellenállhatatlannak érezzük, hogy ismét kiüljünk a szabadba borozni, barátkozni, meditálni, de akár dolgozni is. A tavasz viszont szeszélyes is, mint mindig, hol széllel, hol esővel, hol túl erős napsütéssel bolondítja meg az életünket, kis szerencsével egy nap alatt átélhetjük az összes évszakot.

Ezzel együtt a szabadban töltött időről nem kell lemondanunk, csak kell hozzá egy tökéletes társ, és most nem szerelemre vagy a legjobb barátra gondolunk, hanem egy pergolára.

A pergola igazi klasszikus, az egyik legrégebbi árnyékoló szerkezet, aminek a története az ókorig nyúlik vissza. Bár az elvárásaink sokkal magasabbak egy ilyen eszközzel szemben, mint az ókorban lehettek, a modern pergolák népszerűsége éppen azért töretlen, mert akár olyan igényeket is kielégíthetnek, amire talán nem is gondolnánk elsőre. Nézzük, mi mindent tud egy korszerű pergola!

Mindenekelőtt úgy nyújt szabadtéri élményt, hogy közben kiküszöböli az időjárás szélsőségeit. Ezzel kényelmet és nyugalmat biztosít, egyúttal jelentősen meghosszabbítja a kerti szezont. Ahhoz azonban, hogy ezt a szerepét betölthesse, rengeteg mindennek kell megfelelnie.

Egy igazi minőségi pergola, mint az olaszos hangzású, de valójában szanszkrit nyelven békét, nyugalmat jelentő Amani rendkívül rugalmasan személyre szabható.

A személy ez esetben a szabadban lévő tér, ahol elhelyeznénk a pergolát: méretben, léptékben, stílusban passzolnia kell a környezetéhez vagy a felhasználó igényeihez vagy mindkettőhöz.

Egyfelől rugalmasan méretezhető, akár szabadon álló, akár a ház falához illesztett is lehet, másfelől sokféle stílust kínál a rendelkezésre álló készlet. Egyáltalán nem mindegy, milyen pergolát teszel le karakteres minimalista otthon, egy elbűvölő mediterrán villa vagy mondjuk egy romantikus chalet mellé.

Ki mondta, hogy rusztikus házhoz nem illik a pergola?

 

A modern stílus idilli társa, de sokféle nyaralóhoz el tudjuk képzelni

 

Mintha eleve ehhez a letisztult, minimalista épülethez tervezték volna ezt a pergolát

 

Miután a stílusbeli változatosság rugalmas méretezhetőséggel párosul, az Amani tényleg szinte mindent lehetővé tesz. És akkor még csak a dizájnról beszéltünk.

Legalább ugyanilyen fontosak a technikai szempontok is. A kültéri bútorok rengeteget fejlődtek az elmúlt években, ebben a műfajban már a puszta anyaghasználat is rengeteget számít, a pergolák viszont jóval komplexebb követelményeket támasztanak, mint egy ülőbútor vagy egy lerakó.

A szabadban töltött időt meghosszabbíthatjuk szezonálisan, amiben a fűtési megoldások segítenek, de egy napon belül is, amiről viszont a világítás gondoskodik.

Könnyű belátni, mennyivel többet ér egy olyan pergola, amely nemcsak árnyékot ad vagy igény esetén megóv a széltől, esőtől, de beépített fűtőelemmel is rendelkezik. Világítás alatt természetesen nem le és- felkapcsolást kell értenünk: az Amani LED-es rendszere az építészeti, funkcionális és hangulatvilágítás tökéletes keveréke.

A sorházhoz illesztett pergola például a rugalmasságra, de a tökéletes világításra is jó példa:

 

Valamennyi Amani pergola – akár különálló, akár homlokzathoz rögzített – tartós és erős alumínium vázból készül, az oszlopok és konzolok nagy tervezői szabadsággal rendezhetőek el. Alapvetően fontos kiegészítő az automatikus árnyékolás és a konnektor is. Azt pedig talán mondanunk sem kell, hogy egy prémium árnyékolóban minden vezetéket és egyéb technikai eszközt esztétikusan, a burkolatok alatt helyeztek el – magától értetődőnek hangzik, de nem csekély mérnöki kihívás.

Mi jöhet még? Például egy kiváló minőségű audiorendszer, amivel kiegészítve a pergola túlzás nélkül az otthonunk kiterjesztésévé válik.

Az Amanit gyártó Renson ha nem is az ókor, de 1909 óta készít pergolákat, így biztosak lehetünk abban, hogy az innováció minőséggel párosul a tartósan lobogó szenvedély jegyében. Ezért is érdemes hozzájuk fordulni – sőt akár a közvetlenül a helyi képviselőhöz, Sasvári Lászlóhoz a +36 20 364 3429-es számon – a saját tökéletes pergolánk megalkotásáért, mert ugyan az igényeinket mi ismerjük, a számtalan lehetőség közül a cég segít eligazodni.

(A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a Renson.)

ház | luxus | kert | nagy sztori | otthon

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom