Close
Egy teljesen üres luxuskastélyt kapott meg karanténnak egy fiatal pár

Egy teljesen üres luxuskastélyt kapott meg karanténnak egy fiatal pár

Kinek ilyen a karantén, kinek olyan: nekik egy nyolcszáz éves luxus kastélyszállóban telik.

Laura Jamieson és Michael Smith másfél éve szerettek egymásba, miközben mindketten ugyanabban az ötcsillagos ír kastélyszállóban, az Ashford Castle-ben dolgoztak. A pár nem számított rá, hogy egyszer a munkahelyén fog élni – március huszonötödike óta azonban pontosan ezt csinálják.

A koronavírus-járvány miatti karantén elrendelésekor ugyanis bezárták az írországi Lough Corribnál, County Mayón fekvő szállót, és a vezetőség megkérdezte tőlük, beköltöznének-e, hogy karbantartsák a hotelt. A pár pedig összecuccolt a közeli Crossban található lakásukból, és beköltöztek a tó ölén fekvő kastélyba.

A kastély maga a Guinness család számára épült 1228-ban, majd 1939-ben alakították luxusszállóvá. A hotelben amerikai elnököktől kezdve Barbra Streisandon át Brad Pittig számos sztárvendég szállt meg, Pierce Brosnan pedig ott házasodott össze 2001-ben Keely Shaye Smith-szel. Szóval ennek a hotelnek a mindenségét élvezheti ki március vége óta a páros, akik a beköltöztek a viktoriánus luxusszárnyba, és elég érdekes feladatokat látnak el azóta (mi pedig igyekszünk nem gondolni a Ragyogás-filmre).

A páros általában nyolckor kel, bejárja az óriási birtokot – például ellenőrzik a madáriskolát is –, Zoom-mítingeket folytat a többi munkatárssal, és elvégzi az óriási kastélyban a teendőket.

Amellett, hogy ügyelnek a tisztaságra – porszívózás, a Waterford kristálycsillárok tisztítása – minden nap minden szobában meg kell nyitniuk a csapokat és lehúzniuk a vécéket, hogy minden rendszer olajozottan működjön.

Ez azt jelenti, hogy nyolcvanhárom szobában és suite-ban összesen százhatvan vécét kell lehúzniuk naponta, és ennél több csapot megnyitniuk.

Átlagosan húsz-harmincezer lépést tesznek meg egy nap, a munkaidejük este hét-nyolc körül ér véget. Akkor jön az igazi fun, azaz a luxusszálló élvezete, ahol például van egy moziterem is. A pár popcornnal, süteményekkel ül be a húszas évekre emlékeztető, harminckét fős moziterembe; már megnéztek egy ötvenes évekbeli klasszikust, A nyugodt férfi-t, és olyan modern alkotásokat is, mint a Trónok harca vagy A legnagyobb showman.

A húszas évei végén járó pár emellett biliárdozgat, használja a luxus sparészleget, a gurmé étkezőket, a borkóstolós pincéket is – mondjuk azt elmondták, hogy az étkezéseik nem ötcsillagosak, mivel egyikük sem valami jó szakács, és ugye nincs séf a hotelben.

A március huszonötödikén beköltözött ír páros nem tudja, meddig maradnak; elvileg a hónap elején nyílt volna a hotel, de még mindig nincs információjuk róla, mikor kell kiköltözniük. Mindenesetre az biztos, hogy enyhén szólva sem mindennapi karanténélmény lehet egy nyolcszáz éves luxusszállóban élni.

(Forrás: CNN Travel)

FOLYTASD EZZEL
Így alakulnak a nyáron a repülőjegyárak a Ryanair szerint
Jövő hétfőtől nem lesz kötelező a maszkviselés az izraeli repülőjáratokon
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom