Close
Egy teljesen üres luxuskastélyt kapott meg karanténnak egy fiatal pár

Egy teljesen üres luxuskastélyt kapott meg karanténnak egy fiatal pár

Kinek ilyen a karantén, kinek olyan: nekik egy nyolcszáz éves luxus kastélyszállóban telik.

Laura Jamieson és Michael Smith másfél éve szerettek egymásba, miközben mindketten ugyanabban az ötcsillagos ír kastélyszállóban, az Ashford Castle-ben dolgoztak. A pár nem számított rá, hogy egyszer a munkahelyén fog élni – március huszonötödike óta azonban pontosan ezt csinálják.

A koronavírus-járvány miatti karantén elrendelésekor ugyanis bezárták az írországi Lough Corribnál, County Mayón fekvő szállót, és a vezetőség megkérdezte tőlük, beköltöznének-e, hogy karbantartsák a hotelt. A pár pedig összecuccolt a közeli Crossban található lakásukból, és beköltöztek a tó ölén fekvő kastélyba.

A kastély maga a Guinness család számára épült 1228-ban, majd 1939-ben alakították luxusszállóvá. A hotelben amerikai elnököktől kezdve Barbra Streisandon át Brad Pittig számos sztárvendég szállt meg, Pierce Brosnan pedig ott házasodott össze 2001-ben Keely Shaye Smith-szel. Szóval ennek a hotelnek a mindenségét élvezheti ki március vége óta a páros, akik a beköltöztek a viktoriánus luxusszárnyba, és elég érdekes feladatokat látnak el azóta (mi pedig igyekszünk nem gondolni a Ragyogás-filmre).

A páros általában nyolckor kel, bejárja az óriási birtokot – például ellenőrzik a madáriskolát is –, Zoom-mítingeket folytat a többi munkatárssal, és elvégzi az óriási kastélyban a teendőket.

Amellett, hogy ügyelnek a tisztaságra – porszívózás, a Waterford kristálycsillárok tisztítása – minden nap minden szobában meg kell nyitniuk a csapokat és lehúzniuk a vécéket, hogy minden rendszer olajozottan működjön.

Ez azt jelenti, hogy nyolcvanhárom szobában és suite-ban összesen százhatvan vécét kell lehúzniuk naponta, és ennél több csapot megnyitniuk.

Átlagosan húsz-harmincezer lépést tesznek meg egy nap, a munkaidejük este hét-nyolc körül ér véget. Akkor jön az igazi fun, azaz a luxusszálló élvezete, ahol például van egy moziterem is. A pár popcornnal, süteményekkel ül be a húszas évekre emlékeztető, harminckét fős moziterembe; már megnéztek egy ötvenes évekbeli klasszikust, A nyugodt férfi-t, és olyan modern alkotásokat is, mint a Trónok harca vagy A legnagyobb showman.

A húszas évei végén járó pár emellett biliárdozgat, használja a luxus sparészleget, a gurmé étkezőket, a borkóstolós pincéket is – mondjuk azt elmondták, hogy az étkezéseik nem ötcsillagosak, mivel egyikük sem valami jó szakács, és ugye nincs séf a hotelben.

A március huszonötödikén beköltözött ír páros nem tudja, meddig maradnak; elvileg a hónap elején nyílt volna a hotel, de még mindig nincs információjuk róla, mikor kell kiköltözniük. Mindenesetre az biztos, hogy enyhén szólva sem mindennapi karanténélmény lehet egy nyolcszáz éves luxusszállóban élni.

(Forrás: CNN Travel)

guinness | ashford castle | cnn travel | ragyogás | szálló

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram