Egy teljesen üres luxuskastélyt kapott meg karanténnak egy fiatal pár

Kinek ilyen a karantén, kinek olyan: nekik egy nyolcszáz éves luxus kastélyszállóban telik.

Laura Jamieson és Michael Smith másfél éve szerettek egymásba, miközben mindketten ugyanabban az ötcsillagos ír kastélyszállóban, az Ashford Castle-ben dolgoztak. A pár nem számított rá, hogy egyszer a munkahelyén fog élni – március huszonötödike óta azonban pontosan ezt csinálják.

A koronavírus-járvány miatti karantén elrendelésekor ugyanis bezárták az írországi Lough Corribnál, County Mayón fekvő szállót, és a vezetőség megkérdezte tőlük, beköltöznének-e, hogy karbantartsák a hotelt. A pár pedig összecuccolt a közeli Crossban található lakásukból, és beköltöztek a tó ölén fekvő kastélyba.

A kastély maga a Guinness család számára épült 1228-ban, majd 1939-ben alakították luxusszállóvá. A hotelben amerikai elnököktől kezdve Barbra Streisandon át Brad Pittig számos sztárvendég szállt meg, Pierce Brosnan pedig ott házasodott össze 2001-ben Keely Shaye Smith-szel. Szóval ennek a hotelnek a mindenségét élvezheti ki március vége óta a páros, akik a beköltöztek a viktoriánus luxusszárnyba, és elég érdekes feladatokat látnak el azóta (mi pedig igyekszünk nem gondolni a Ragyogás-filmre).

A páros általában nyolckor kel, bejárja az óriási birtokot – például ellenőrzik a madáriskolát is –, Zoom-mítingeket folytat a többi munkatárssal, és elvégzi az óriási kastélyban a teendőket.

Amellett, hogy ügyelnek a tisztaságra – porszívózás, a Waterford kristálycsillárok tisztítása – minden nap minden szobában meg kell nyitniuk a csapokat és lehúzniuk a vécéket, hogy minden rendszer olajozottan működjön.

Ez azt jelenti, hogy nyolcvanhárom szobában és suite-ban összesen százhatvan vécét kell lehúzniuk naponta, és ennél több csapot megnyitniuk.

Átlagosan húsz-harmincezer lépést tesznek meg egy nap, a munkaidejük este hét-nyolc körül ér véget. Akkor jön az igazi fun, azaz a luxusszálló élvezete, ahol például van egy moziterem is. A pár popcornnal, süteményekkel ül be a húszas évekre emlékeztető, harminckét fős moziterembe; már megnéztek egy ötvenes évekbeli klasszikust, A nyugodt férfi-t, és olyan modern alkotásokat is, mint a Trónok harca vagy A legnagyobb showman.

A húszas évei végén járó pár emellett biliárdozgat, használja a luxus sparészleget, a gurmé étkezőket, a borkóstolós pincéket is – mondjuk azt elmondták, hogy az étkezéseik nem ötcsillagosak, mivel egyikük sem valami jó szakács, és ugye nincs séf a hotelben.

A március huszonötödikén beköltözött ír páros nem tudja, meddig maradnak; elvileg a hónap elején nyílt volna a hotel, de még mindig nincs információjuk róla, mikor kell kiköltözniük. Mindenesetre az biztos, hogy enyhén szólva sem mindennapi karanténélmény lehet egy nyolcszáz éves luxusszállóban élni.

(Forrás: CNN Travel)

ragyogás | szálló | cnn | mayo | kastély

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom