Close
Meglepően sok előnye lehet annak, ha egyedül utazol

Meglepően sok előnye lehet annak, ha egyedül utazol

Míg korábban csak kevesen vállalkoztak rá, az utóbbi években egyre többen indulnak útnak egyedül. Ez nem véletlen, ha egyedül utazik az ember, egészen új lehetőségek nyílnak meg előtte.

Rengeteg oka lehet annak, miért utazik valaki egyedül. Talán a barátok közül épp senki nem engedhette meg magának az extra kiadásokat, vagy egyszerűen nem szeretne az illető mások igényeihez alkalmazkodni. Az biztos, hogy az önállóság legnagyobb előnye, hogy az egész utat a saját ízlésünknek megfelelően, a saját tempónkban tervezhetjük és tehetjük meg, kizárólag a saját érdekeinket szem előtt tartva.

Aki egyedül utazik, legalább annyi újdonságot tanulhat meg önmagáról, mint az út során a nagyvilágról.

Akiknek már nagy tapasztalatuk van ilyen téren, nem győzik hangsúlyozni, milyen örök életre szóló élményekre és kifizetődő tapasztalatokra lehet ily módon szert tenni.

Egy 2015-ben publikált tanulmány – amely azt kutatta, miért utaznak egyre többen egyedül – szerzője, Constanza Biancha professzor szerint az egyik legnyomósabb érv az, hogy aki egyedül utazik, maximálisan belemerülhet az élménybe, övé a teljes irányítás, ráadásul remek lehetőséget teremt némi önreflexióra, saját magunk felfedezésére is.

Aki megtett már néhány komolyabb túrát önállóan, az tudja, hogy ez egy tényleg kiváló módja az önbizalom- és karakterfejlesztésnek.

Az embernek minden helyzetben fel kell találnia magát, egyedül kell tájékozódnia egy idegen városban, egyedül kell megterveznie a következő lépéseket, ami sokszor nehéz feladatot jelent, ám végeredményben így válhat valaki ténylegesen önállóvá és leleményessé. Aztán ha sikerül mindent megoldani, az egyedül elért apró sikereknek őszintén lehet örülni.

Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy egyedül utazva mennyivel könnyebb jelentőségteljes kapcsolatokat kiépíteni új emberekkel. Sokkal nagyobb eséllyel lehet így új barátokra szert tenni, mintha otthon maradnánk, vagy egy csoport tagjaként érkeznénk meg egy adott helyre.

Mindezeket alátámasztja egy frissen elvégzett felmérés is. A statisztika szerint az egyedül útnak indulók 46 százalékát a szabadságérzet motiválta, vagyis hogy mások beleszólása nélkül alakíthatják az utazást. A második legnépszerűbb ok az volt, hogy egyedül könnyebb pihenni és kikapcsolódni, míg a harmadik a függetlenség és önbizalom fejlesztése, de előkelő helyen végzett az is, hogy ily módon könnyebb ismerkedni.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Több korlátozáson is jelentősen enyhítettek már ebben a szomszédos országban
Ilyen programlehetőség még nem volt a Buckingham Palota történetében
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom