Tükörborítást kapott ez a ház, a végeredmény minden képzeletet felülmúl

Az F2A Architecture kanadai stúdió által készített egyedülálló ház Kanada egyik legnagyobb bortermelő régiójában található. A melléképület csodálatosan beleolvad környezetébe, miközben olyan hatást kelt, mintha a föld felett lebegne.

A 2003-ban felhúzott főépületet Florian Maurer, az F2A Architecture stúdió alapítója tervezte.

Több mint egy évtizedig személyes otthona volt, 2015-ben új azonban eladta. Már akkor az volt a célja, hogy a Latin-Amerikában található ingatlanokat idézze meg azáltal, hogy olyan ingatlant tervez, amely több különálló építményből áll. Ezeket egy központi kert körül alakította ki.

2018-ban az új tulajdonosok felkérték Maurert, hogy tervezzen meg egy melléképületet, amely műtermi és galéria-funkciókat láthat el. Az építész a sziklás hegyoldalra álmodott meg egy alacsony belmagasságú ingatlant, amely nem akadályozza meg azt, hogy a főépület megőrizze csodálatos panorámáját.

A téglalap alakú építményt vékony acéloszlopok tartják, a homlokzatot rozsdamentes acélpanelek borítják. A nyugati és a keleti fal egy üvegburkolatot kapott, amely remekül ötvözhető volt a rozsdamentes acéllal. Az egyedi megoldásnak köszönhetően létrejövő optikai csalással úgy tűnik, mintha az épület a kőzet felett lebegne.

A végeredmény egy olyan absztrakt tér lett, amely méltó körülményeket biztosít a tulajdonos festmény- és szoborgyűjteményének.

A belső tér betonpadlózata, faoszlopai és letisztult, fehér falai tökéletes hátteret biztosítanak mindehhez.

A padlótól a mennyezetig érő üvegfelületeknek köszönhetően pedig lenyűgöző kilátás nyílik az ingatlant körül ölelő borvidékre.

A svéd származású Ida Johansson pedig kicsit besokallt a nagyvárosi léttől, így teremtett magának egy stílusos otthont az anyatermészet közelében, mindössze huszonkét négyzetméteren.

(Fotók: Katie Huisman)

british columbia | nyaraló | dizájn | ház | építészet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom