Close
Tükörborítást kapott ez a ház, a végeredmény minden képzeletet felülmúl

Tükörborítást kapott ez a ház, a végeredmény minden képzeletet felülmúl

Az F2A Architecture kanadai stúdió által készített egyedülálló ház Kanada egyik legnagyobb bortermelő régiójában található. A melléképület csodálatosan beleolvad környezetébe, miközben olyan hatást kelt, mintha a föld felett lebegne.

A 2003-ban felhúzott főépületet Florian Maurer, az F2A Architecture stúdió alapítója tervezte.

Több mint egy évtizedig személyes otthona volt, 2015-ben új azonban eladta. Már akkor az volt a célja, hogy a Latin-Amerikában található ingatlanokat idézze meg azáltal, hogy olyan ingatlant tervez, amely több különálló építményből áll. Ezeket egy központi kert körül alakította ki.

2018-ban az új tulajdonosok felkérték Maurert, hogy tervezzen meg egy melléképületet, amely műtermi és galéria-funkciókat láthat el. Az építész a sziklás hegyoldalra álmodott meg egy alacsony belmagasságú ingatlant, amely nem akadályozza meg azt, hogy a főépület megőrizze csodálatos panorámáját.

A téglalap alakú építményt vékony acéloszlopok tartják, a homlokzatot rozsdamentes acélpanelek borítják. A nyugati és a keleti fal egy üvegburkolatot kapott, amely remekül ötvözhető volt a rozsdamentes acéllal. Az egyedi megoldásnak köszönhetően létrejövő optikai csalással úgy tűnik, mintha az épület a kőzet felett lebegne.

A végeredmény egy olyan absztrakt tér lett, amely méltó körülményeket biztosít a tulajdonos festmény- és szoborgyűjteményének.

A belső tér betonpadlózata, faoszlopai és letisztult, fehér falai tökéletes hátteret biztosítanak mindehhez.

A padlótól a mennyezetig érő üvegfelületeknek köszönhetően pedig lenyűgöző kilátás nyílik az ingatlant körül ölelő borvidékre.

A svéd származású Ida Johansson pedig kicsit besokallt a nagyvárosi léttől, így teremtett magának egy stílusos otthont az anyatermészet közelében, mindössze huszonkét négyzetméteren.

(Fotók: Katie Huisman)

FOLYTASD EZZEL
Öt nem mindennapi ajándékötlet a Roadstertől, amivel garantáltan nem lőhetsz mellé
Elképesztően látványos lesz a Liget Projekt keretében megvalósuló etnográfiai múzeum épülete
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom