Close
Tükörborítást kapott ez a ház, a végeredmény minden képzeletet felülmúl

Tükörborítást kapott ez a ház, a végeredmény minden képzeletet felülmúl

Az F2A Architecture kanadai stúdió által készített egyedülálló ház Kanada egyik legnagyobb bortermelő régiójában található. A melléképület csodálatosan beleolvad környezetébe, miközben olyan hatást kelt, mintha a föld felett lebegne.

A 2003-ban felhúzott főépületet Florian Maurer, az F2A Architecture stúdió alapítója tervezte.

Több mint egy évtizedig személyes otthona volt, 2015-ben új azonban eladta. Már akkor az volt a célja, hogy a Latin-Amerikában található ingatlanokat idézze meg azáltal, hogy olyan ingatlant tervez, amely több különálló építményből áll. Ezeket egy központi kert körül alakította ki.

2018-ban az új tulajdonosok felkérték Maurert, hogy tervezzen meg egy melléképületet, amely műtermi és galéria-funkciókat láthat el. Az építész a sziklás hegyoldalra álmodott meg egy alacsony belmagasságú ingatlant, amely nem akadályozza meg azt, hogy a főépület megőrizze csodálatos panorámáját.

A téglalap alakú építményt vékony acéloszlopok tartják, a homlokzatot rozsdamentes acélpanelek borítják. A nyugati és a keleti fal egy üvegburkolatot kapott, amely remekül ötvözhető volt a rozsdamentes acéllal. Az egyedi megoldásnak köszönhetően létrejövő optikai csalással úgy tűnik, mintha az épület a kőzet felett lebegne.

A végeredmény egy olyan absztrakt tér lett, amely méltó körülményeket biztosít a tulajdonos festmény- és szoborgyűjteményének.

A belső tér betonpadlózata, faoszlopai és letisztult, fehér falai tökéletes hátteret biztosítanak mindehhez.

A padlótól a mennyezetig érő üvegfelületeknek köszönhetően pedig lenyűgöző kilátás nyílik az ingatlant körül ölelő borvidékre.

A svéd származású Ida Johansson pedig kicsit besokallt a nagyvárosi léttől, így teremtett magának egy stílusos otthont az anyatermészet közelében, mindössze huszonkét négyzetméteren.

(Fotók: Katie Huisman)

FOLYTASD EZZEL
Dzsungel és betondzsungel ilyen jól még nem állt egymásnak
A föld és ég közötti lebegést érezheted ebben az extravagáns medencében
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom