Close
Csak az emlékeztető oltást is kapott állampolgárait engedi külföldre utazni ez az ország

Csak az emlékeztető oltást is kapott állampolgárait engedi külföldre utazni ez az ország

Újabb ország jelentett be szigorú korlátozásokat.

Drasztikus lépést tesz a Covid terjedésének megakadályozása érdekében az Egyesült Arab Emírségek: január 10-től megtiltja a nem beoltott állampolgárok külföldre utazását.

A hírek szerint a teljesen beoltottaknak is szükségük lesz egy emlékeztető oltásra ahhoz, hogy utazhassanak. A tilalom viszont nem vonatkozik az orvosi vagy humanitárius mentességgel rendelkezőkre, mint ahogyan

az Öböl-menti államban élő lakosság túlnyomó többségét kitevő külföldi munkavállalókat sem érinti.

Ezzel az Egyesült Arab Emírségek lett a legújabb ország, amely a fertőzések számának növekedése miatt új korlátozásokat vezetett be.

A jelentések szerint az Egyesült Arab Emírségekben a lakosság több mint kilencven százaléka teljesen be van oltva, míg december 24-ig mintegy harmincnégy százalék már az emlékeztető oltást is megkapta.

Az Egyesült Arab Emírségek a világjárvány kezdete óta több mint 750 ezer koronavírusos megbetegedést és több mint kétezer halálesetet regisztrált.

Eközben a FlightAware.com adatai szerint vasárnap este 20 óráig világszerte több mint 11 ezer járat késett és négyezernél is többet töröltek. Úgy tudni, ez utóbbiak közül több mint 2400 az Egyesült Államokból indult, vagy azon belül közlekedett volna.

(Forrás: BBC, Times of India, fotók: Getty Images)

egyesült arab emírségek | külföld | utazás | tiltás | covid

FOLYTASD EZZEL

Gyalog, lóháton és kerékpárral is bejárhatjuk Erdély gyönyörű új túraútvonalát

Meghitt hangulatban veszik fel a versenyt a villanyszámlával ezek a brit pubok

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom