Néhány szerencsés havi 372 forintért juthat albérlethez egy elbűvölő olasz faluban

A szardíniai Ollolai kénytelen drasztikus intézkedéseket hozni az elnéptelenedés ellen.

Az apró itáliai falucska bájos hely. A gyönyörű vízi látványosságairól és történelmi templomairól ismert település emellett az érintetlen természet közepén fekszik, és alig több mint egy órányi autóútra van csak a sziget ragyogó strandjaitól.

Aki régóta álmodozik arról, hogy ilyen helyre költözzön, annak itt a remek lehetőség.

A helyi önkormányzat ugyanis bejelentette, hogy mindössze havi egy eurós (372 forintos) bérleti díjat számít fel néhány olyan jelentkezőnek, aki a faluba költözik távmunkásként.

A döntés legfőbb oka Ollolai lakosságának – gyors – öregedése. A település ugyanis bolygó mindössze öt "kék zónájának" egyike (ami azt jelenti, hogy itt magas a száz évnél idősebbek  száma), illetve az elmúlt negyven évben a lakosság csaknem a felére, 2103-ról 1174-re csökkent.

Illusztráció

Nem ez az első alkalom, hogy Ollolai ilyen csábító ajánlatot hirdet meg, mivel a falu az elsők között vezette be az egyeurós otthonteremtési programot. A bökkenőt akkor az jelentette, hogy azoknak, akik éltek a lehetőséggel, rendelkezniük kellett a felújításhoz szükséges pénzzel.

Utóbbi megléte ezúttal nem szükséges, ellenben a havi egy eurós bérleti díj csupán tíz kiválasztott számára lesz elérhető, akik digitális nomádként dolgoznak majd. A hivatalos weboldal szerint a program "sikeres szakembereket céloz meg, akik szívesen hozzájárulnak a közösséghez azzal, hogy megosztják tudásukat a saját területükhöz, karrierjükhöz vagy tapasztalataikhoz kapcsolódó előadások, tanfolyamok vagy projektek révén". Emellett kezdetben csak az USA-ból érkezők számára áll nyitva.

Bővebb információt itt találni. 

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

szardínia | távmunka | egy euró | olaszország | albérlet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom