Close
Így kerüld el a sorbanállást a Vatikánban: látogasd meg éjjel!

Így kerüld el a sorbanállást a Vatikánban: látogasd meg éjjel!

Nem árulunk el meglepetést, hogy Rómában a tavaszi-őszi időszak a legdurvább, már ha a turisták mennyiségét nézzük. Jobb ötlet a nyári melegben menni, mert sokan megijednek a forróságtól, és inkább elkerülik Rómát, olyankor üresebb a város. A Vatikán egy külön témát érdemel, nehéz kifogni az ideális látogatási időt, de szerencsére van más alternatíva, és akik jobban utánajárnak, nyugodt, bensőségesebb élménnyel távozhatnak a csodás bazilikából és múzeumaiból.

Már mi is megírtuk, hogy a TripAdvisor szerint 2019-ben, a legjobb élmény kategóriában egy olyan túraszervező iroda vatikáni látogatása lett az első, amely nyitvatartáson kívüli viziteket szervez. Jobban mondva a hivatalos nyitás előtt kalauzolják a turistákat a vallási és művészeti centrumban.

Az egyik, kifejezetten Rómára specializálódott turisztikai honlap, a Romeing most olyan vatikáni kirándulásról szól, ami szintén összetett élmény, értő és bennfentes vezetővel, csak éppen este, a zárás utáni órákban. Két és fél órás túra, mely magába foglalja a Sixtus-kápolna, a Toboz udvar, Raffaello stanzái, a Térképek-csarnoka, a Vatikáni Múzeum számos híres szobrának látogatását.

Mivel legfeljebb tizenkét fős csoportokat indítanak, lehetőség nyílik kérdések megválaszolására, személyes kérések teljesítésére is, vagyis az idegenvezető szívesen mesél egy-egy dedikált történetről, műalkotásról is.

Rengeteg háttérinformációval, szenvedélyből vezetik a túrákat.

19:30-kor indulnak a séták, áprilistól októberig, így most még el is csíphetünk egy ilyen exkluzív vezetést. A tömeg nem fog hiányozni, az esti fények és hangulatok viszont még különlegesebbé teszik ezt a látogatást. A vezetés 76 euróba kerül, cserébe egy felejthetetlen élményt kapunk, a tolongástól és átszellemüléstől teljesen mentes rohanás helyett.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images, Pixabay)

utazás | romeing | esti látogatás | vatikán | Bazilika

FOLYTASD EZZEL

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Ennél halloweenibb hangulatú szállást keresve sem találnánk az Airbnb-n

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram