Ez a fejedelmi szélmalom az egyik legmenőbb szállás most az Airbnb-n

A Hollandiához köthető sztereotip kifejezések listáján nagyjából dobogóközelben tanyázhat a szélmalom, ami abból a szempontból csöppet sem meglepő, hogy központi szerepet játszik a németalföldi ország kultúrájában. Májusban például mindig megrendezik a Nemzeti Szélmalom Napot, amikor 950 malmot nyitnak meg a nagyközönség előtt. Ezek után azt hihetnénk, annál jobb lehetőség nem létezik a szélmalom titkainak felfedezésére. De bizony létezik.

Merthogy az Amszterdamtól negyedórányi autóútra lévő Abcoude-ban felraktak az Airbnb-re egy 1800-as években épült szélmalmot.

Békésen legelésző juhok szomszédságában, zöldellő pázsit és a közelben csordogáló folyó közelében találjuk a három hálószobás építményt, amely csak első ránézésre tűnik úgy, mintha visszamentünk volna az időben.

Odabent ugyanis a legmodernebb berendezésekkel szolgálják ki a vendégeket a wifitől kezdve a fullosan felszerelt konyháig, tehát nem maguknak kell a vajat megköpülni a reggelihez.

A tágas és világos nappaliban kandalló teremti meg a tökéletes harmóniát, a hálószobában hatalmas fagerendák között szenderülhetnek álomba, a fürdőszobában pedig kádban ellazulva pihenhetnek.

A legfeljebb hat vendéget fogadni tudó szélmalom eddigi átmeneti bérlői valósággal áradoztak róla, a legtöbben idillinek és varázslatosnak festették le az ott eltöltött napjaikat, melyek minden előzetes várakozásukat felülmúlták. Nem csupán a malomért, hanem annak csodálatos környezetéért is odavoltak.

A szélmalom egy éjszakára 224 euróért vehető ki.

Ez is érdekelhet:

Ezeket a szokatlan Airbnb-lakásokat érdemes kipróbálni

Mutatunk pár különleges Airbnb-t Párizstól a Hawaii-szigetekig, a lakóhajótól a kibérelhető tengerparti világítótoronyig.

(Fotók: travelandleisure.com)

airbnb | hollandia | klasszikus | Abcoude | szélmalom

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom