Close
Fejedelmi Amszterdam-élményt rejtegetnek ezek a hídházak

Fejedelmi Amszterdam-élményt rejtegetnek ezek a hídházak

Aligha mondunk újat azzal, hogy Amszterdam báját és legfőbb vonzerejét a csatornarendszerének köszönheti. Összesen százhatvanöt kisebb-nagyobb csatorna kanyarog keresztül-kasul a városon, és közel ezerháromszáz híd ível át rajtuk. Ha testközelből szeretnénk átélni Amszterdam közismerten különös nyüzsgésének hangulatát, az egyik legjobb, amit tehetünk, hogy a csatornák mentén kialakított fejedelmi kis házikók egyikében foglalunk szállást.

Ezek a kis épületek még az 1600-as években épültek elsősorban a hajóforgalom ellenőrzésére, napjainkban viszont jó néhány ház kihasználatlanul tengette mindennapjait.

Ekkor léptek közbe a Space and Matter építészei és a Lloyd Hotel alapítóival, valamint a városvezetéssel közösen létrehozták  a SWEETs Hotel projektet, melynek keretében az üresen álló hídházakat prémium lakosztályokká alakították át.

Az eredmény? Mindegyik sajátos, elbűvölő karaktert és egyedi dizájnt kapott, nem találunk köztük két egyformát, ellenben tökéletes helynek tűnnek egy (vagy több…) kellemes vízparti este eltöltéséhez.

Néhány lakosztály csendesebb környéken várja a pihenni vágyót, de aki nem szeretne lemaradni a zsibongó város egyetlen pillanatáról sem, az választhat magának valamelyik élettel teli, zsizsegő negyedben berendezett szállást is.

Hét éven át tartottak a tervezési és a kivitelezési munkálatok, míg végül városszerte összesen huszonnyolc házat alakítottak át úgy, hogy valamennyi épület megőrizte jellegzetes, történelmi jegyeit.

Odabent  viszont divatos és modern körülmények várják a vendéget, aki így autentikus körülmények között kaphat jókora adag hamisítatlan Amszterdam-élményt.

A legrégebbi hídház-lakosztály, az Amstelschutsluis története egészen 1673-ig vezethető vissza. Ez az egyetlen minihotel, melyet kizárólag hajóval lehet megközelíteni.

Évszázadokkal ezelőtt persze csak csónakkal lehet eljutni a hídházakhoz, ahol a hidak nyitásáért és zárásáért felelős hídmesterek tartózkodtak. Annak idején fizetnie kellett az Amszterdamba érkező látogatónak, és a hídőr feladata volt a beszedni a pénzt, majd átengedni az embereket a hídon.

A ráncfelvarráson átesett bájos kis hídházak különböző építészeti stílust képviselnek. Ugyanúgy találunk közöttük a város északi részén felhúzott, háromemeletes lakosztályt, mint az 1950-es években épült kis házikót is, tehát lényegében a SWEETs Hotel elmeséli Amszterdam felépítésének történetét.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: SWEETs Hotel)

hangulat | prémium | hídház | folyó | lakosztály

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram