Close
Ha Amszterdamban járunk, ez a bohém hotel lesz a főhadiszállásunk

Ha Amszterdamban járunk, ez a bohém hotel lesz a főhadiszállásunk

Divatos szálloda a városközpontban. Erre az elcsépelt kifejezésre mostanában fel sem kapjuk a fejünket. Itt van viszont ez a kivételek közé sorolható amszterdami hotel, amely a szó szoros értelmében a divatról szól, és a szabadjára engedett fantázia szüleménye.  

A Hotel Exchange a holland nagyváros szívében kínál egyedi szobákat, melyekben a divat, az installáció és a mozifilm találkozik.

Az egyedi jelzőt most érdemes komolyan venni, merthogy a lakosztályok inspirálóak, változatosak, néhol pedig egyenesen meghökkentőek.

Az egyes szobák enteriőrjében Amszterdam fő sétálóutcájának, a Damraknak a stílusjegyei köszönnek vissza, akik pedig ezért felelősek, az amszterdami divatintézet, az AMFI ifjú tervezői. Nekik köszönhetően divatosan hajthatjuk álomra a fejünket, és stílusosan ébredhetünk.

Már csak a kiváló lokációja miatt is érdemes legalább egy-két éjszakára az Exchange-et választani, hiszen olyan nagyszerű helyek közelíthetőek meg innen néhány perces, kényelmes sétával, mint Anne Frank háza, a Rijksmuseum, hogy aztán a legjobb éttermekről és kávézókról, a sétahajókról, valamint a kedvelt 9 Streets bevásárlóközpontról ne is beszéljünk.

Három épületet foglal el a szálloda, közülük a legrégebbi még a 17. században épült. Összesen hatvanegy szobát rendeztek be, valamennyinek saját története, hangulatvilága van.

Akad közöttük olyan, amelyet Marie Antoinette vagy Rembrandt ihletett, néhány viszont egészen szürreális hangulatvilágot fest, melyben nem biztos, hogy minden vendég otthon érzi majd magát.

Vannak persze nyugodtabb és szórakoztatóbb helyiségek is, úgyhogy ne lepődjünk meg, ha az egyikben egy varrógép díszíti a szobát, egy másikban méretes kovácsolt vas ágyon ejtőzhetünk, egy harmadikban pedig üveg lámpatestekből álló hatalmas nyaklánc felel a világításért.

Mérettől, kényelemtől és kilátástól függően egytől öt csillagig terjedő skálán terjed az egyes lakosztályok színvonala – az ötösben már kávégépet is találunk.

A reggelit a szomszédos Café Stockban szervírozzák. Kizárólag helyben készült egészséges finomságokkal indíthatjuk itt a napot a smoothie-tól a házi kenyéren át a palacsintáig. Délután, illetve kora este is érdemes beülni egy jó kávéra, finom borra vagy frissítő sörre.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Hoteltheexchange.com)

szoba | enteriőr | Amszterdam | szálloda | centrum

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram