Close
Ha Amszterdamban járunk, ez a bohém hotel lesz a főhadiszállásunk

Ha Amszterdamban járunk, ez a bohém hotel lesz a főhadiszállásunk

Divatos szálloda a városközpontban. Erre az elcsépelt kifejezésre mostanában fel sem kapjuk a fejünket. Itt van viszont ez a kivételek közé sorolható amszterdami hotel, amely a szó szoros értelmében a divatról szól, és a szabadjára engedett fantázia szüleménye.  

A Hotel Exchange a holland nagyváros szívében kínál egyedi szobákat, melyekben a divat, az installáció és a mozifilm találkozik.

Az egyedi jelzőt most érdemes komolyan venni, merthogy a lakosztályok inspirálóak, változatosak, néhol pedig egyenesen meghökkentőek.

Az egyes szobák enteriőrjében Amszterdam fő sétálóutcájának, a Damraknak a stílusjegyei köszönnek vissza, akik pedig ezért felelősek, az amszterdami divatintézet, az AMFI ifjú tervezői. Nekik köszönhetően divatosan hajthatjuk álomra a fejünket, és stílusosan ébredhetünk.

Már csak a kiváló lokációja miatt is érdemes legalább egy-két éjszakára az Exchange-et választani, hiszen olyan nagyszerű helyek közelíthetőek meg innen néhány perces, kényelmes sétával, mint Anne Frank háza, a Rijksmuseum, hogy aztán a legjobb éttermekről és kávézókról, a sétahajókról, valamint a kedvelt 9 Streets bevásárlóközpontról ne is beszéljünk.

Három épületet foglal el a szálloda, közülük a legrégebbi még a 17. században épült. Összesen hatvanegy szobát rendeztek be, valamennyinek saját története, hangulatvilága van.

Akad közöttük olyan, amelyet Marie Antoinette vagy Rembrandt ihletett, néhány viszont egészen szürreális hangulatvilágot fest, melyben nem biztos, hogy minden vendég otthon érzi majd magát.

Vannak persze nyugodtabb és szórakoztatóbb helyiségek is, úgyhogy ne lepődjünk meg, ha az egyikben egy varrógép díszíti a szobát, egy másikban méretes kovácsolt vas ágyon ejtőzhetünk, egy harmadikban pedig üveg lámpatestekből álló hatalmas nyaklánc felel a világításért.

Mérettől, kényelemtől és kilátástól függően egytől öt csillagig terjedő skálán terjed az egyes lakosztályok színvonala – az ötösben már kávégépet is találunk.

A reggelit a szomszédos Café Stockban szervírozzák. Kizárólag helyben készült egészséges finomságokkal indíthatjuk itt a napot a smoothie-tól a házi kenyéren át a palacsintáig. Délután, illetve kora este is érdemes beülni egy jó kávéra, finom borra vagy frissítő sörre.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Hoteltheexchange.com)

FOLYTASD EZZEL
Ilyen egy erdőtűz-biztos múzeum, ha Ausztráliában épül fel
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom