Close
Amszterdam túlzsúfolttá vált, a jövőben csak a “minőségi turistákat” szeretnék vonzani

Amszterdam túlzsúfolttá vált, a jövőben csak a “minőségi turistákat” szeretnék vonzani

Hollandia területe feleakkora sincs, mint Magyarországé, mégis képes 18-20 millió turistát vonzani évente. A látogatók nagy többsége a fővárost célozza meg, ami kezd túlzsúfolttá válni. Mi lehet a megoldás? A mennyiség minőségre cserélése.

A hollandok úgy számolnak, hogy az országba érkezők száma akár ötven százalékkal is emelkedhet 2030-ra, a turisztikai szakértők pedig félnek az elturistásodás következményeitől. A probléma megoldása érdekében kidolgoztak egy programot, ami a további aktív népszerűsítés helyett inkább a turizmus menedzselésére fókuszál.

Mindez azt jelenti, hogy a turizmus promotálása helyett inkább arra törekednek, hogy az ország minél élhetőbb maradjon, igyekeznek például új munkahelyeket teremteni és minél inkább odafigyelni a fenntartható fejlődésre. Ami pedig a turistákat illeti, szeretnének olyanokat az országba csábítani,

akik az utazásuk során inkább értéket teremtenek, nem pedig gondot okoznak.

Arról mi is beszámoltunk néhány héttel korábban, hogy a híres piros lámpás negyedben a turisták egy része nem bír normálisan viselkedni, emiatt szigorítások várhatóak.

A program másik fontos célkitűzése, hogy a turisták ne csak Amszterdamot akarják megnézni, hanem Hollandia egyéb területeit is. A fővároson kívül a legnépszerűbb úti célok közé tartozik például Keukenhof virágoskertje és Kinderdijk malmai, ezek a területek a leginkább érintettek. Hogy mit lenne érdemes ezeken kívül felfedezni Hollandiában? Jó opció lehet például Utrecht,

de ebben a cikkben is szerepel egy remek holland úti cél:

(Képek: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Míg északon városokat zárnak le, délen a mozik megnyitására készülnek az olaszok
Bécsben teljesen elszabadult az őrület
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom