Close
Vétek lenne, ha nem fedeznénk fel ezeket az európai kisvárosokat minél hamarabb

Vétek lenne, ha nem fedeznénk fel ezeket az európai kisvárosokat minél hamarabb

Természetesen egy ország fővárosát is érdemes megnézni, ám legalább annyira ajánlott egy-egy eldugott falut is felkeresni, ha igazán meg szeretnénk érteni az adott ország kultúráját és szellemiségét.

Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány potenciális úti célt azok számára, akik valami igazán autentikus élményre vágynak, valami eredetire, és hagyományokban, történelemben gazdagra. Az alábbi listán szereplő helyeket talán még nem lepték el a turisták, de érdemes minél előbb felkeresni őket, amíg kiélvezhetjük az érintetlen mivoltukat.

Marvão, Portugália

Ha létezik olyan kisváros Portugáliában, ahol megállt az idő, akkor az minden bizonnyal Marvão. A településen mindent körülleng a középkori hangulat, a szűk és kanyargós utcácskáktól kezdve a fehérre meszelt házikókon át a magasztos templomokig. A városka látképét is egy középkori vár határozza meg, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik az egész vidékre. Ha bírjuk a nyüzsgést, novemberben érdemes ellátogatni oda, akkor tartják ugyanis a híres Gesztenye Fesztivált, amelyen a portugálok és a turisták is előszeretettel vesznek részt.

Terschelling, Hollandia

A Hollandia északi partjainál húzódó Fríz-szigetek legnagyobb és alighanem legfejlettebb tagjáról van szó, ideális helyszín lehet azok számára, akik varázslatos tengerparti nyaralásra vágynak, ám nem a megszokott helyeken. Sajnos erre egyre többen jönnek rá, a díjnyertes strandok nyárról nyárra egyre több turistát vonzanak. Szerencsére azért akadnak még érintetlen természeti szépségű szegletei a szigetnek, ahová el lehet vonulni a tömeg elől, illetve egy természetvédelmi területnek is otthont ad, ahol rengeteg védett madárfaj él. A sziget jelképe pedig egész Hollandia legrégebbi világítótornya, amely barátságos és hívogató fénnyel tölti meg a tájat.

Kardamili, Görögország

Sokan mondják, hogy Mani a Peloponnészoszi-félsziget leggyönyörűbb régiója, amelynek fehér homokos tengerpartjaiért megéri átutazni Athénból. Kardamili is ebben a régióban található, és tökéletes választás lehet azok számára, akik autentikus görög életérzésre vágynak, sok napsütéssel, mesés strandokkal és hamisítatlan görög tavernákkal. Egy igazi eldugott mediterrán ékszerdoboz, ahol mindenki megtalálhatja a számítását.

Hall in Tirol, Ausztria

Ahogyan a fentebb említett Marvão, ez a település is egyenesen a középkorba vezeti vissza az embert. Egész Ausztria egyik legszebb középkori kisvárosának tartják, ráadásul igen könnyen megközelíthető; csupán tíz kilométerre fekszik Innsbrucktól. A 13. század óta Ausztria sóbányászati központja volt, ennek megfelelően Európa leggazdagabb városai közé tartozott. A fekvése különlegesen szép, a települést körülölelő táj éppolyan látványos, mint Innsbruck esetében, a várost északról ugyanis a Karwendel sziklafalai határolják.

Giornico, Svájc

A Svájc déli részén húzódó Ticino kanton igazi báját az adja, hogy keveredik benne a svájci és az olasz életérzés. Ez az egyetlen kanton, ahol az olasz az egyetlen hivatalos nyelv, a nevét pedig a Ticino folyóról kapta. Ebben a régióban található Giornico városkája, amelyet két kis hidacskán keresztül lehet megközelíteni. A település több dologról is ismert, leginkább egy középkori csatáról, amikor a helyieknek sikerült legyőzniük a sokszoros túlerőben lévő milánói sereget, emellett híresen jó szőlőültetvényekkel és csodálatos templomokkal büszkélkedhet.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Getty Images)

marvao | hollandia | kirándulás | terschelling | nyaralás

FOLYTASD EZZEL

Légiutas-kísérők elárulták, milyen fura kéréseket kapnak az első osztályon utazóktól

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram