Close
Egymilliárd forintért eladó egy apró sziget Norvégiában

Egymilliárd forintért eladó egy apró sziget Norvégiában

Eladó egy 9,3 hektáros sziget Norvégiában, amelyhez harminc különféle épület, egy focipálya, valamint egy csónakház is jár. És egy csipetnyi történelem.

Az eladó sziget ugyanis saját eredettörténettel rendelkezik. A helyi legenda szerint Ulvsnesøy szigetét azért nevezik az Ördög szigetének, mert annak idején a rosszcsont kölyköket, az ördögfiókákat ide száműzték. Mint gyakran, a legendának morzsányi valóságalapja is lehet, ugyanis miután bezárt a helyi iskola 1982-ben, közel négy évtizeden át, egészen 2019-ig börtönként üzemelt a szigeten.

Végül az iskolából lett börtön újra belekerült a metamorfózis féktelen örvényébe, majd egy gyönyörű farm lett belőle,

ahol többek között lovakat, disznókat, alpakákat, juhokat tenyésztenek. A szigeten senki sem él, a szárazföld viszont egy hajóútnyira van, ahol éttermek, boltok és kocsmák várják az embert, ha néhány órára visszaverekedné magát a nyüzsgőbb civilizációba. A sziget ára 2,5 millió font, azaz több mint egymilliárd forint – és nem mellesleg egy ilyen helyen egy világjárványt is egész jól át lehet vészelni.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Míg északon városokat zárnak le, délen a mozik megnyitására készülnek az olaszok
Bécsben teljesen elszabadult az őrület
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom