Close
Egymilliárd forintért eladó egy apró sziget Norvégiában

Egymilliárd forintért eladó egy apró sziget Norvégiában

Eladó egy 9,3 hektáros sziget Norvégiában, amelyhez harminc különféle épület, egy focipálya, valamint egy csónakház is jár. És egy csipetnyi történelem.

Az eladó sziget ugyanis saját eredettörténettel rendelkezik. A helyi legenda szerint Ulvsnesøy szigetét azért nevezik az Ördög szigetének, mert annak idején a rosszcsont kölyköket, az ördögfiókákat ide száműzték. Mint gyakran, a legendának morzsányi valóságalapja is lehet, ugyanis miután bezárt a helyi iskola 1982-ben, közel négy évtizeden át, egészen 2019-ig börtönként üzemelt a szigeten.

Végül az iskolából lett börtön újra belekerült a metamorfózis féktelen örvényébe, majd egy gyönyörű farm lett belőle,

ahol többek között lovakat, disznókat, alpakákat, juhokat tenyésztenek. A szigeten senki sem él, a szárazföld viszont egy hajóútnyira van, ahol éttermek, boltok és kocsmák várják az embert, ha néhány órára visszaverekedné magát a nyüzsgőbb civilizációba. A sziget ára 2,5 millió font, azaz több mint egymilliárd forint – és nem mellesleg egy ilyen helyen egy világjárványt is egész jól át lehet vészelni.

Ez is érdekelhet:

eladó | Ulvsnesøy | norvégia | sziget | legenda

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram