Close
Egymilliárd forintért eladó egy apró sziget Norvégiában

Egymilliárd forintért eladó egy apró sziget Norvégiában

Eladó egy 9,3 hektáros sziget Norvégiában, amelyhez harminc különféle épület, egy focipálya, valamint egy csónakház is jár. És egy csipetnyi történelem.

Az eladó sziget ugyanis saját eredettörténettel rendelkezik. A helyi legenda szerint Ulvsnesøy szigetét azért nevezik az Ördög szigetének, mert annak idején a rosszcsont kölyköket, az ördögfiókákat ide száműzték. Mint gyakran, a legendának morzsányi valóságalapja is lehet, ugyanis miután bezárt a helyi iskola 1982-ben, közel négy évtizeden át, egészen 2019-ig börtönként üzemelt a szigeten.

Végül az iskolából lett börtön újra belekerült a metamorfózis féktelen örvényébe, majd egy gyönyörű farm lett belőle,

ahol többek között lovakat, disznókat, alpakákat, juhokat tenyésztenek. A szigeten senki sem él, a szárazföld viszont egy hajóútnyira van, ahol éttermek, boltok és kocsmák várják az embert, ha néhány órára visszaverekedné magát a nyüzsgőbb civilizációba. A sziget ára 2,5 millió font, azaz több mint egymilliárd forint – és nem mellesleg egy ilyen helyen egy világjárványt is egész jól át lehet vészelni.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Kiderült, hogy nem csak jó levegőt, de valódi pénzt is termelnek a városi fák
Nagyon jól jött a vénasszonyok nyara a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérnek
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom