Close
Eladó egy vadnyugati westernfilmekbe illő kisváros

Eladó egy vadnyugati westernfilmekbe illő kisváros

Ki ne álmodott volna egy saját, vadnyugati szellemvárosról? Most itt a lehetőség birtokolni egyet, kis szépséghiba, hogy Új-Zélandra kell költözni érte.

Mellonsfolly Ranchet 2006-ban építette egy helyi üzletember csak úgy, szórakozásból. A replikaváros később egy barátjához került, a történet pedig onnantól vett igazán látványos fordulatot. Rob Bartley, az országszerte ismert vállalkozó butikhotellé és afféle rendezvényközponttá alakította át, és bár a turisták imádták, a tulajdonos most mégis az eladás mellett döntött.

Az Új-Zéland középső részén rejtőző birtok kilencszáz hektáron terül el. Maga a kisváros az 1860-as évekbeli Wyoming szinte tökéletes másolata, meghökkentően pontosan hozza a westernfilmekre jellemző hangulatot. A településen három különálló ház, plusz néhány kisebb épület található,

persze nem hiányoznak belőle a klasszikus vadnyugati elemek a seriffirodától kezdve a poros főutcán át a lengőajtós szalonig. 

A városka továbbra is butikhotelként működik, tehát az új tulajdonosnak nem sokat kell bajlódnia a biznisz beindításával, amennyiben ezen a vonalon haladna tovább. Jelenleg huszonkét vendéget tud kényelmesen elszállásolni, és akkor még nem szóltunk az extra szolgáltatásként átélhető tipikus westernkalandokról, mint például koktélozás a szalonban, áltárgyaláson való részvétel a bíróságon, vagy bajba kerülés a seriff irodájában.

Eléggé irigylésre méltó élete van egyébként a jelenlegi tulajnak (és lehet a jövőbelinek), aki nyáron vadregényes környezetben vadászhat, horgászhat, úszhat, kirándulhat, télen pedig a közeli hegyeken síelhet. Ha tetszene ez az életforma, Mellonsfolly Ranch hét és fél millió dollárért vásárolható meg.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Travel and Leisure, Sotheby’s)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom