Close
Eladó egy vadnyugati westernfilmekbe illő kisváros

Eladó egy vadnyugati westernfilmekbe illő kisváros

Ki ne álmodott volna egy saját, vadnyugati szellemvárosról? Most itt a lehetőség birtokolni egyet, kis szépséghiba, hogy Új-Zélandra kell költözni érte.

Mellonsfolly Ranchet 2006-ban építette egy helyi üzletember csak úgy, szórakozásból. A replikaváros később egy barátjához került, a történet pedig onnantól vett igazán látványos fordulatot. Rob Bartley, az országszerte ismert vállalkozó butikhotellé és afféle rendezvényközponttá alakította át, és bár a turisták imádták, a tulajdonos most mégis az eladás mellett döntött.

Az Új-Zéland középső részén rejtőző birtok kilencszáz hektáron terül el. Maga a kisváros az 1860-as évekbeli Wyoming szinte tökéletes másolata, meghökkentően pontosan hozza a westernfilmekre jellemző hangulatot. A településen három különálló ház, plusz néhány kisebb épület található,

persze nem hiányoznak belőle a klasszikus vadnyugati elemek a seriffirodától kezdve a poros főutcán át a lengőajtós szalonig. 

A városka továbbra is butikhotelként működik, tehát az új tulajdonosnak nem sokat kell bajlódnia a biznisz beindításával, amennyiben ezen a vonalon haladna tovább. Jelenleg huszonkét vendéget tud kényelmesen elszállásolni, és akkor még nem szóltunk az extra szolgáltatásként átélhető tipikus westernkalandokról, mint például koktélozás a szalonban, áltárgyaláson való részvétel a bíróságon, vagy bajba kerülés a seriff irodájában.

Eléggé irigylésre méltó élete van egyébként a jelenlegi tulajnak (és lehet a jövőbelinek), aki nyáron vadregényes környezetben vadászhat, horgászhat, úszhat, kirándulhat, télen pedig a közeli hegyeken síelhet. Ha tetszene ez az életforma, Mellonsfolly Ranch hét és fél millió dollárért vásárolható meg.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Travel and Leisure, Sotheby’s)

város | Mellonsfolly Ranch | kisváros | eladó | Wyoming

FOLYTASD EZZEL

Újra megnyitott Anglia legrégebbi szabadtéri uszodája

Ez most sokaknak fájni fog, nézd meg, te is köztük vagy-e! Október tizenötödikétől az összes járatát törli az Air Connect

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram